Upoznajte novu studentsku pravobraniteljicu Veleučilišta Baltazar - Veleučilište Baltazar Zaprešić

Upoznajte novu studentsku pravobraniteljicu Veleučilišta Baltazar - Veleučilište Baltazar Zaprešić

Studenti Baltazara ove su godine izabrali novu studentsku pravobraniteljicu, Moniku Buzo, bacc. admin. publ. Nakon završenog stručnog upravnog studija kolegica Buzo upisala je specijalistički studij Menadžment javnog sektora i tako započela svoju priču na Baltazaru.

Odluku da preuzme ulogu studentske pravobraniteljice kolegici Buzo nije bilo teško donijeti. „Na poticaj kolege iz Studentskoga zbora Ivana Štefančića i zahvaljujući ljubavi prema pravu, koja se rodila tijekom prijašnjeg studija, odluku za preuzimanje ove uloge nije mi bilo teško donijeti. Vrlo sam radoznala i istraživačke prirode, volim se hvatati s problemima ukoštac i tvrdoglavo ih rješavati i upravo zbog toga sam sebe prepoznala kao odgovarajućeg kandidata. Zbog upornosti i neustrašivosti ova je uloga pravobraniteljice za mene istovremeno predstavljala i izazov i priliku za daljnje učenje i napredovanje“, rekla nam je Monika.

Studentska pravobraniteljica tu je za sve studente, da im pomogne u zaštiti njihovih prava. Pravobraniteljica prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima visokog učilišta, također savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava, sudjeluje u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava i dr.

No, osim ljubavi prema pravu, naša pravobraniteljica veliku ljubav gaji i prema trčanju, koje naziva svojom najvećom životnom strašću. Što još veseli ovu veselu Slavonku, kako provodi slobodno vrijeme, što je ljuti kod mladih danas i još puno toga o sebi, otkrila nam je u intervjuu koji možete pročitati u novom izdanju časopisa BAK, koji uskoro izlazi.

Studentskoj se pravobraniteljici možete obratiti na: studentski.pravobranitelj@bak.hr.

Arhiva novosti

Studiraj na
Baltazaru

Ova stranica koristi kolačiće za bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj stranici su podešene na "dozvoli kolačiće" kako bi omogućili što bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta. Ukoliko nastavite koristiti web stranicu bez promjene postavki kolačića ili ako kliknete na "Prihvaćam" ispod teksta, tada se slažete s ovim.

Zatvori