Naš diplomant Projektnog menadžmenta Marko Reis osvojio prestižnu nagradu Project Management Award za 2017. godinu - Veleučilište Baltazar Zaprešić

Naš diplomant Projektnog menadžmenta Marko Reis osvojio prestižnu nagradu Project Management Award za 2017. godinu - Veleučilište Baltazar Zaprešić

Marko Reis, diplomant studija Projektnog menadžmenta, osvojio je prestižnu nagradu Project Management Award za 2017. godinu u kategoriji Najbolji projekt s mladim voditeljem.

Ovu strukovnu nagradu dodjeljuju Hrvatska udruga za upravljanje projektima (članica International Project Management Association) i IPMA Young Crew Croatia. Young Crew Croatia Project Management Award je jedinstveno priznanje u Republici Hrvatskoj koje se dodjeljuje u tri kategorije – za najbolji projekt, najboljeg mladog voditelja projekta i najboljeg mladog istraživača,  te je prvi korak u profesionalnom uspjehu s područja upravljanja projektima. Evaluacijski odbor činili su neovisni ugledni stručnjaci s područja projektnog menadžmenta, koji prijave procjenjuju prema kriterijima definiranima na svjetskoj razini u skladu s globalno prihvaćenim IPMA Competence Baseline (ICB) standardom. Nagrada je uručena na svečanoj gala večeri, održanoj 19.12.2017. u hotelu Esplanade Zagreb.

Kolega Reis nagradu je osvojio s prijavom projekta Kuća Šenoa, kojega je pripremio pod mentorstvom dr. sc. Zlatka Barilovića, v. pred. u okviru svojeg diplomskog rada na specijalističkom diplomskom stručnom studiju Projektni menadžment Veleučilišta Baltazar Zaprešić. Po završetku studija, Marko je projekt zajedno sa svojom obitelji (majkom Jasminom, ocem Antunom i bratom Ivanom) uspio realizirati i u praksi, te Kuća Šenoa danas predstavlja sinonim za kulturnu baštinu koju su stvorili članovi obitelji Šenoa kroz četiri generacije tijekom 182 godina života u Zagrebu. Kuća Šenoa je i prostor u kojemu se nalazi njihova ostavština na adresi Mallinova 27 u Zagrebu. Obiteljska zbirka Šenoa proglašena je kulturnim dobrom rješenjem Ministarstva kulture i vodi se u evidenciji pokretnih kulturnih dobara Republike Hrvatske. Kuća Šenoa u Zagrebu, nepokretno je kulturno dobro i upisana u Listu zaštićenih kulturnih dobara.

Posebna zanimljivost jest činjenica da Marko trenutno živi i radi u Africi (Nairobi, Kenija), budući da je zaposlen na poziciji Country Managera u Infobipu. Iz tog razloga Marko je prijavu za natječaj pripremao konzultirajući se sa svojim mentorom na relaciji Nairobi – Zaprešić. Budući da zbog dislociranosti nije bio u mogućnosti i osobno prezentirati projekt Evaluacijskom odboru, velik doprinos u izvedbi prezentacije dao je njegov brat Ivan, koji je na svečanoj gala večeri i preuzeo nagradu u ime Marka i Kuće Šenoa.

Čestitamo kolegi Reisu, njegovoj obitelji i mentoru na ovom velikom uspjehu, a ovim putem pozivamo sve i na posjet jedinstvenoj Kući Šenoa, u kojoj će Vas dočekati članovi obitelji Reis te s vama podijeliti sve spoznaje o obitelji Šenoa i njenom doprinosu kulturnoj baštini Republike Hrvatske.

Galeriju fotografija s PMA gala večere pogledajte na: Facebook IPMA Young Crew Croatia

Arhiva novosti

Studiraj na
Baltazaru

Ova stranica koristi kolačiće za bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj stranici su podešene na "dozvoli kolačiće" kako bi omogućili što bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta. Ukoliko nastavite koristiti web stranicu bez promjene postavki kolačića ili ako kliknete na "Prihvaćam" ispod teksta, tada se slažete s ovim.

Zatvori