Pokretač alternativnog razvoja kulture u Baltazar dnevnom boravku - Veleučilište Baltazar Zaprešić

Pokretač alternativnog razvoja kulture u Baltazar dnevnom boravku - Veleučilište Baltazar Zaprešić

Nakon Massima, Šerbedžije, Rundeka, Huseina Hasanefendića, Ane Rucner, Mate Škugora i mnogih drugih poznatih kulturnjaka, naši menadžeri u kulturi u goste dovode svoga kolegu Igora Bergama, predsjednika udruge P.A.R.K. i organizatora niza jedinstvenih kulturnih događanja u Šibenskom području.

Baltazarov dnevni boravak organiziraju studenti Menadžmenta u kulturi u sklopu Kreativne radionice, a radi se o konceptu gostovanja u kojem je naglasak na ugodnom razgovoru te razmjeni ideja i mišljenja u pravom dnevnom boravku. Ovaj Baltazarov dnevni boravak organiziraju studenti druge godine, pod mentorstvom predavačice Barbare Franić.

Njihov gost je Igor Bergam, pokretač, organizator i producent mnoštva kulturnih organizacija u šibenskoj regiji čije su aktivnosti na produciranju glazbenih manifestacija kulminirale 2017. godine kada je sudjelovao u čak 17 događanja diljem županije. Igor Bergam je svoj put prema uspjehu započeo 2011. godine kada je s kolegicom Ines Rudan osnovao udrugu P.A.R.K. (Pokretači alternativnog razvoja kulture). Kroz udrugu je do danas pokrenuo nekoliko projekata kao što su projekti “Dva u petAkt”, “Kulturaljka”, festival bass kulture “Membrain” i mnogi drugi.

Danas je Igor Bergam možda i najpoznatiji po Regius festivalu koji je unatoč mnogim izazovima promijenio jednoličnu sliku ponude manifestacija u Šibeniku i stvorio kvalitetnu alternativu popularnoj kulturi grada. Regius festival pokrenut je prije osam godina, a uz pomoć puno entuzijazma i ljubavi okupio je preko 10 000 posjetitelja iz Hrvatske i okolice. Festival će i ovo ljeto na nekonvencionalan i drugačiji način svojim sugrađanima ponuditi kvalitetni alternativni glazbeni program kakvoga trenutno u Šibeniku nema. Neka od najzvučnijih imena koje je Igor doveo na Regius pozornicu su: S. A. R. S., Dječaci, Let 3, Brkovi, Jinx, Rambo Amadeus, Edo Maajka, Repetitor, Elemental, Disciplina kičme i mnogi drugi. Uz renomirane regionalne glazbene izvođače, u programu Regius festivala uvijek se nađu i perspektivni mladi bendovi ili demo-izvođači, kojima se tako pruži prilika da nastupaju uz bok svojim idolima.

 Što znači pokrenuti preko 40 glazbenih događanja, kako najbolje organizirati različite timove, na koji način pregovarati s glazbenicima ili prikupiti partnere i još puno zanimljivost otkrit će nam naš gost Igor Bergam. Vidimo se 14. 03. u 17:30 sati na Baltazar dnevnom boravku!

Arhiva novosti

Studiraj na
Baltazaru

Ova stranica koristi kolačiće za bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj stranici su podešene na "dozvoli kolačiće" kako bi omogućili što bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta. Ukoliko nastavite koristiti web stranicu bez promjene postavki kolačića ili ako kliknete na "Prihvaćam" ispod teksta, tada se slažete s ovim.

Zatvori