Studenti Baltazara na raznim terenskim nastavama  - Veleučilište Baltazar Zaprešić

Studenti Baltazara na raznim terenskim nastavama  - Veleučilište Baltazar Zaprešić

  • Kuća Europe
  • HNB
  • DZS

Da se ne uči samo u učionama i za stolovima znaju i naši studenti koji su ovaj tjedan bili čak na tri terenske nastave, u Državnom zavodu za statistiku, Hrvatskoj narodnoj banci i Kući Europe.


HNBU sklopu nastave na kolegiju Poslovna statistika, naši nastavnici Alisa Bilal Zorić, mag. educ. math. et inf. i mr. sc. Kristijan Čović, organizirali su redovnim studentima usmjerenja Poslovna ekonomija i financije terensku nastavu – posjet Državnom zavodu za statistiku. Kroz zanimljive i praktične primjere u svojim predavanjima, stručnjaci Zavoda približili su studentima glavne djelatnosti i način funkcioniranja Državnog zavoda za statistiku, s naglaskom na Hrvatski statistički sustav, strukturne poslovne statistike, te usklađivanje s Europskim statističkim sustavom (ESS) radi pružanja usporedivih statistika na razini Europske unije. Posebno je istaknuta važnost relevantnih statističkih podataka u kontekstu malog i srednjeg poduzetništva koje se neprestano suočava s brojnim izazovima poslovanja u suvremenoj ekonomiji.

DZSU istom tjednu su studenti prve godine studijskog usmjerenja Menadžmenta uredskog poslovanja, u okviru kolegija Makroekonomija, posjetili HNB. U Hrvatskoj narodnoj banci naši su studenti imali priliku sudjelovati na predavanju koje je održao dr. sc. Jurica Vukas i raspravljati o provođenju monetarne politike u RH. Uz zanimljivo predavanje, studenti su tom prilikom dobili i dar, zbirku kovanog novca RH.

Pod vodstvom iste profesorice, mr. sc. Dubravke Maras, u sklopu kolegija Organizacija i funkcioniranje EU, studenti treće godine studijskog usmjerenja Menadžmenta uredskog poslovanja, posjetili su Kuću Europe, gdje su sudjelovali na predavanju o funkcioniranju EU, institucijama, donošenju odluka, te pravima građana EU. Na kraju predavanja su odgovarali na pitanja kroz interaktvni kviz znanja, a najbolji su na dar dobili i vrijedne knjige.

Kuća Europe

 

Arhiva novosti

Studiraj na
Baltazaru

Ova stranica koristi kolačiće za bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj stranici su podešene na "dozvoli kolačiće" kako bi omogućili što bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta. Ukoliko nastavite koristiti web stranicu bez promjene postavki kolačića ili ako kliknete na "Prihvaćam" ispod teksta, tada se slažete s ovim.

Zatvori