Veliki uspjeh naše predavačice Lane Domšić - Veleučilište Baltazar Zaprešić

Veliki uspjeh naše predavačice Lane Domšić - Veleučilište Baltazar Zaprešić

Lana Domsic

Naša predavačica Lana Domšić uspješno je doktorirala na poslijediplomskom doktorskom studiju informacijskih i komunikacijskih znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu i time se pridružila najvišem akademskom krugu.

Predstavite nam se u nekoliko rečenica.

Diplomirala sam povijest umjetnosti, muzeologiju i španjolski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te zatim završila specijalistički poslijediplomski studij menadžmenta u kulturi na Sveučilištu Carlos III u Madridu. Radno iskustvo sam stjecala u brojnim muzejima poput Klovićevih dvora, MUO i MSU u Zagrebu i Peggy Guggenheim Collection u Veneciji te na različitim kulturnim projektima u Hrvatskoj, Španjolskoj i Čileu. Od 2011. godine zaposlena sam na Veleučilištu Baltazar Zaprešić i predajem na studiju Menadžment u kulturi.

Na kojem fakultetu/na koju temu ste doktorirali?

Doktorirala sam na poslijediplomskom doktorskom studiju informacijskih i komunikacijskih znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, na temu iz područja muzeologije pod naslovom Participativna interpretacija baštine i društveni učinci na mlade.

Zašto baš ta tema?

Tu temu sam odabrala jer me zanima uloga koju kultura i baština mogu imati na održivi društveni razvoj i unaprjeđenje kvalitete života pojedinaca i zajednica. U svojem doktorskom radu dokazala sam da uključivanje mladih u aktivnosti vezane uz lokalnu baštinu može značajno utjecati na njihov individualni i socijalni razvoj donoseći im različite dobrobiti poput rasta znanja, vještina i interesa, jačanja kreativnosti i samopouzdanja, ali i razvijanja pozitivnih odnosa i društvenih mreža u lokalnoj zajednici.

Koliko je težak proces postajanja doktora znanosti?

To je dugotrajan proces koji zahtjeva puno truda, rada, vremena i odricanja.

Što ćeš posebno pamtiti od tog perioda?

Moje doktorsko istraživanje uključivalo je i provođenje projekta interpretacije lokalne baštine, odnosno kreiranje i postavljanje izložbe u suradnji s mladima u Zaprešiću. To je bio najljepši dio cijelog procesa jer sam upoznala brojne zanimljive mlade ljude i kreativne kolege, stručnjake i umjetnike koji su mi nesebično pomogli u ostvarenju moje zamisli.

Arhiva novosti

Studiraj na
Baltazaru

Ova stranica koristi kolačiće za bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj stranici su podešene na "dozvoli kolačiće" kako bi omogućili što bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta. Ukoliko nastavite koristiti web stranicu bez promjene postavki kolačića ili ako kliknete na "Prihvaćam" ispod teksta, tada se slažete s ovim.

Zatvori