Novoustrojeni odjeli i katedre Veleučilišta - Veleučilište Baltazar Zaprešić

Novoustrojeni odjeli i katedre Veleučilišta - Veleučilište Baltazar Zaprešić

Na Veleučilištu Baltazar Zaprešić ustrojeni su Veleučilišni odjeli i katedre, na čijem su čelu predstojnici i pročelnici koji razvijaju nastavne procese i pripadajuće predmete, kao i kompetencije nastavnika kako na preddiplomskim tako i na specijalističkim diplomskim studijima.

Veleučilište Baltazar Zaprešić je zbog osiguranja kvalitete i rada studija organiziralo Veleučilišne odjele koji su zaduženi za rukovođenje poslovima odjela, organizaciju i koordinaciju kvalitete i rada voditelja studija i studijskih usmjerenja. Veleučilišni odjeli su:

 • Odjel specijalističkih diplomskih stručnih studija – predstojnik prof. dr. sc. Vladimir Šimović
 • Odjel preddiplomskih stručnih studija – predstojnica prof. dr. sc. Ljubica Bakić – Tomić
 • Odjel znanstveno istraživačkog i stručnog rada – predstojnica prof. dr. sc. Majda Tafra Vlahović
 • Odjel za cjeloživotno obrazovanje – predstojnik akademik Mladen Žinić
 • Odjel za kvalitetu, učenje na daljinu i razvoj informacijskih tehnologija – predstojnik dr. sc. Dragutin Funda, prof. v. š. trajno
 • Odjel za mobilnost i međunarodnu suradnju – predstojnik doc. dr. sc. Alan Labus, prof. v. š.

Katedre Veleučilišta Baltazar Zaprešić

Katedre i njihovi članovi sudjeluju u izradi ishoda učenja za pojedine predmete prema potrebama studijskih programa, a u skladu s nacionalnim i europskim kvalifikacijskim okvirom te prate ishode učenja. Predmeti koji se na katedrama razvijaju usklađuju se tako da se izvedbeni programi srodnih predmeta nadopunjuju.

Nastoji se da predmeti budu interdisciplinarni tako da se nadopunjuju s predmetima s drugih katedri, prate novu literaturu, nove metode podučavanja te rezultate i trendove u stručnom i znanstvenom istraživanju. Članovi katedri s pročelnicima osmišljavaju izvannastavne aktivnosti i programe u skladu s preporukama Stručnog vijeća, Dekanskog kolegija, prodekana za nastavu, kao i dekana i Uprave Veleučilišta.

Unutar katedri definiraju se potrebe za nastavnicima s točno određenim kompetencijama prema potrebama studijskih programa, zahtjevima nastave i pravilima struke. Pročelnici katedri redovito prate kvalitetu nastavnika i asistenata u nastavi, kao i u kontekstu njihova stručnog usavršavanja, izbora u nastavna zvanja i razvoja karijere.

 • Katedra za sociologiju, etiku i srodne discipline
  Pročelnica: dr. sc. Konstanca Korenčić Kampl, prof. v. š. trajno
 • Katedra za informacijske i komunikacijske znanosti
  Pročelnik: prof. dr. sc. Vladimir Šimović
 • Katedra za financije i računovodstvo
  Pročelnik: mr. sc. Josip Kereta, viši predavač
 • Katedra za pravo i opće predmete
  Pročelnik: dr. sc. Milorad Ćupurdija, prof. v. š. trajno
 • Katedra za ekonomiju, menadžment i marketing
  Pročelnik: dr. sc. Ivan Ružić, viši predavač

Detaljne informacije o Veleučilišnim odjelima i katedrama pročitajte ovdje.

Arhiva novosti

Studiraj na
Baltazaru

Ova stranica koristi kolačiće za bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj stranici su podešene na "dozvoli kolačiće" kako bi omogućili što bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta. Ukoliko nastavite koristiti web stranicu bez promjene postavki kolačića ili ako kliknete na "Prihvaćam" ispod teksta, tada se slažete s ovim.

Zatvori