Poziv na okrugli stol "Važnost kulturne baštine za zajedničku budućnost" - Veleučilište Baltazar Zaprešić

Poziv na okrugli stol "Važnost kulturne baštine za zajedničku budućnost" - Veleučilište Baltazar Zaprešić

Studenti 3. godine izvanrednog studija Menadžment u kulturi  u sklopu kolegija Kulturne i kreativne industrije pod vodstvom profesorice mr. sc. Ines Jemrić Ostojić, a povodom Europske godine kulturne baštine 2018. organiziraju okrugli stol na temu Važnosti kulturne baštine za zajedničku budućnost.

Okrugli stol održat će se u srijedu 16. svibnja 2018. s početkom u 17.30 sati na Veleučilištu s pravom javnosti Baltazar Zaprešić u dvorani 8 te se pozivaju studenti i zainteresirana javnost na sudjelovanje.

Sukladno ciljevima Europske godine kulturne baštine 2018. i naš je cilj potaknuti sudionike okruglog stola, studente i zainteresiranu javnost na dijalog, promišljanje o mjestu i važnosti koje kulturna baština zauzima u našim životima, a sve kako bismo bolje razumijevali prošlost i na taj način stvarali čvrsto polazište za zajedničku budućnost. Na okruglom stolu razgovarati ćemo o važnosti razumijevanja, očuvanja i interpretiranja naše kulturne baštine te njezine jedinstvene vrijednosti u procesima globalizacije.

Posebnu pozornost posvetit ćemo i kulturnoj baštini zaprešićkog kraja.

GOSTI OKRUGLOG STOLA:

Doc. dr. sc. Alan Labus  profesor na Veleučilištu s pravom javnosti Baltazar Zaprešić na kojem obnaša dužnost predstojnika Odjela za mobilnost i međunarodnu suradnju. Član je Kluba Zaprešićana „Zapreščan“. Tijekom 2014. i 2015. obnaša funkciju predsjednika Povjerenstva za izradu monografije Grada Zaprešića te je jedan od njezinih koautora (povijesnog dijela). U 2017. vodi program obnove i revitalizacije Novih dvora Jelačićevih, kulturnog dobra Grada Zaprešića, čija se obnova planira projektiranjem rekonstrukcije i obnove osam povijesnih objekata i perivoja. Od 2013. godine obnaša dužnost zamjenika gradonačelnika grada Zaprešića.

Dragana Lucija Ratković Aydemir – povjesničarka umjetnosti, interpretatorica baštine, utemeljiteljica i direktorica Muze d. o. o., prve specijalizirane tvrtke za upravljanje projektima iz područja interpretacije baštine, kulturnog turizma i kulturnog menadžmenta.

Ivana Jagić  muzeologinja, interpretatorica baštine i menadžerica u kulturi i turizmu, u Muze d. o. o., prvoj specijaliziranoj tvrtki za upravljanje projektima iz područja interpretacije baštine, kulturnog turizma i kulturnog menadžmenta.

Ivica Ivanković – profesor etnologije, poljskog jezika i književnosti; poznati folklorist i koreograf; voditelj i član KUD-a Kupljenovo (u rodnome zavičaju) te član Udruge Ivana Perkovca za očuvanje ikavice i zavičajne kulturne baštine iz Šenkovca; radijski novinar i glazbeni urednik emisija u Odjelu glazbenih sadržaja HRT-a. Član/predsjednik Stručnog savjeta za folklor Hrvatskoga sabora kulture.

Arhiva novosti

Studiraj na
Baltazaru

Ova stranica koristi kolačiće za bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj stranici su podešene na "dozvoli kolačiće" kako bi omogućili što bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta. Ukoliko nastavite koristiti web stranicu bez promjene postavki kolačića ili ako kliknete na "Prihvaćam" ispod teksta, tada se slažete s ovim.

Zatvori