Dnevnik.hr prati uspješne priče Baltazarovaca - Rene Marincel, mlad i uspješan poduzetnik u industriji vjenčanja - Veleučilište Baltazar Zaprešić

Dnevnik.hr prati uspješne priče Baltazarovaca - Rene Marincel, mlad i uspješan poduzetnik u industriji vjenčanja - Veleučilište Baltazar Zaprešić

S 22 godine Rene Marincel postao je organizator evenata na imanju Marincel u Zagrebu. Kako se tamo najčešće održavaju vjenčanja, s nama je podijelio kako izgleda svadbeni dan iza kulisa i kako se on nosi s odgovornošću koju mu je otac povjerio. Osim realizirati sve želje mladenaca na najvažniji dan u njihovu životu, mladomu poduzetniku cilj je steći i diplomu. Trenutno završava treću godinu na Veleučilištu Baltazar Zaprešić.

Danas dvadesetsedmogodišnji Rene Marincel 2013. preuzeo je očev posao. S organizacijom vjenčanja, gala večera, domjenaka, koncerata i team buildinga upoznat je već odavno. Poduzetnički duh naslijedio je od oca, koji se tim poslom počeo baviti još 80-ih godina. Kako je odmalena imao puni uvid u poslovanje, želja mu je bila nastaviti s obiteljskim poslom. Osim s uhodanom “politikom poslovanja”, Rene se morao suočiti s novim trendovima, čestim i naglim promjenama na tržištu, ali i s odgovornošću koju ima organizator najbitnijeg dana u životu mladenaca.

„Jako je stresno, iako nakon toliko godina imamo veliko iskustvo. Zadužen sam za poseban dan koji će mladencima ostati zauvijek u sjećanju i taj dan ne smije ništa krenuti po zlu. Sve mora biti kako smo se dogovorili, čak i bolje od toga. Nemamo prostora ni za kakve greške“, kaže Rene.

Iako je svoje prve sastanke s mladencima i drugim klijentima obavljao već u dobi od 22 godine, kaže kako njegove godine nikada nisu bile tema razgovora. Svakomu je izazovu prionuo odgovorno i staloženo pa do neugodnih situacija nikada nije ni došlo.

U Reneovu su opisu posla, osim same organizacije eventa, i planiranje daljnjih ulaganja na imanjubrendiranje poslovanja i suradnja s različitim timovima ljudi. Gotovo svakog vikenda surađuje s cateringom, tehničarima rasvjete, cvjećarima i bendovima, koji se izmjenjuju. To mu ne stvara problem, kaže, a najviše uživa raditi s kreativnim ljudima.

Odgovornost da sve prođe kako treba isključivo je njegova. Jedna je od izazovnih situacija u kojoj se našao i krojenje vjenčanice. Iako nije krojač, morao je na brzinu izmisliti rješenje mladenkina problema. Ponekad se dogode i nepredviđene situacije, poput one u kojoj bend zaboravi doći na svadbenu večeru. Takve i niz sličnih situacija Rene je rješavao mnogo puta. Uz sposobnost brze reakcije, potrebne su mu i dobre komunikacijske vještine s kojima će uvjeriti klijenta da će sve biti u redu – jer na kraju tako zaista i bude.

 

Iako je Rene odabrao svoj poduzetnički put, nije zanemario formalno obrazovanje. Prije tri godine upisao je Veleučilište Baltazar Zaprešićznanja s kojega danas svakodnevno primjenjuje u poslovanju.
„Odlučio sam se za studij Poslovna ekonomija i financije, najviše po preporuci svojih dobrih prijatelja, koji su bili jako zadovoljni. Meni je bilo bitno da mogu uskladiti posao i studiranje i time sam ugodno iznenađen“.

Svoje poslovanje u bližoj budućnosti planira proširiti i na sportsko-rekreacijski program na imanju. Ulazak u poduzetničke vode Rene bi preporučio svim mladim ljudima. Smatra kako kreativnost, hrabrost i mnogo volje rezultiraju uspjehom. Ponekad je potrebno i malo sreće, tvrdi, međutim sve se može kad se hoće.

Izvorni članak pročitajte ovdje.

Studiraj na
Baltazaru
 Suglasan/suglasna sam da klikom na "Pošalji" potvrđujem da se Veleučilište Baltazar Zaprešić koristi mojim osobnim podacima u svrhu uspostavljanja kontakta za što se može služiti podacima navedenim u kontakt formi (e-mail adresa).

Ova stranica koristi kolačiće za bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close