Financijski menadžment - Veleučilište Baltazar Zaprešić | Veleučilište Baltazar Zaprešić

Financijski menadžment - Veleučilište Baltazar Zaprešić

Trajanje: 2 akademske godine, 4 semestra
Način studiranja: redoviti i izvanredni
Voditeljica studija: dr. sc. Ivona Santini /isantini@bak.hr/
Zamjenik voditeljice: mr. sc. Branko Parać
ECTS bodovi: 120
Stručni naziv koji se stječe završetkom studija: stručni specijalist / stručna specijalistica financijskog menadžmenta

Studij osigurava visokospecijalizirana stručna znanja i vještine u rješavanju konkretnih upravljačkih problema na podlozi sistemskoga pristupa u sferi financijskog upravljanja i odlučivanja poslovnih subjekata privatnog i javnog sektora. Program izvode znanstvenici i vodeći eksperti iz poslovnog svijeta u okviru problemske i interaktivne nastave te kroz specijalističke interdisciplinarne radionice, case study i razne simulacije stvarnih upravljačkih problema financijske naravi.

Visokospecijalizirana znanja i kompetencije financijskog menadžera nezaobilazna su karika u lancu stvaranja sinergijskog efekta kao nužnog preduvjeta (p)održavanja privatne i poslovne komparativne prednosti na tržištu rada. Neovisno o kojem je ekonomskom subjektu unutar gospodarskog procesa riječ, kvalitetno „opremljeni“ specijalisti iz područja financijskog menadžmenta nezamjenjiv su ljudski potencijal bez kojeg nema stvaranja dodane ekonomske vrijednosti. Poznavanje i implementacija konkretnih alata financijskog upravljanja i odlučivanja u današnje vrijeme rastuće strukturalne i procesualne kompleksnosti te dinamike postaje conditio sine qua non uspjeha.

Upravo je specijalistički diplomski stručni studij Financijski menadžment program koji vam osigurava stjecanje visokospecijaliziranih znanja i vještina potrebnih u svakodnevnom upravljanju i odlučivanju unutar sfere financija. Učimo vas rješavati konkretne, pojedinačne i sistemske probleme financijske naravi.
Studij pruža nadgradnju temeljnih i stručnih znanja i vještina koje ste stekli tijekom stručnog studija Poslovne ekonomije i financija te vas osposobljava za upravljanje i odlučivanje u poslovima i funkcionalnim poslovnim jedinicama u području financija u privatnom i javnom sektoru, na domaćem i međunarodnom planu.

Kao budući specijalisti financijskog menadžmenta bit ćete osposobljeni za profesionalno obavljanje poslovnih aktivnosti financijske funkcije i uspješno vođenje financijske politike, kao i za rješavanje konkretnih problema u malim i srednjim poduzećima (SMEs), velikim korporacijama (MNEs), ali i u financijskim institucijama, konzultantskim kućama te institucijama javnog sektora.

Na Financijskom menadžmentu za studente se organiziraju radionice na kojima oni u manjim grupama analiziraju i uče o raznim aspektima na tržištu financija i financijskih institucija. Radionice vode, uz mentorstvo voditeljice dr. sc. Ivone Santini, renomirani stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u Hrvatskoj i inozemstvu iz tvrtki kao što je, naprimjer, Adris grupa. Posebnost ovih radionica jest u tomu što se odvijaju prema konceptu obrnute učionice, što znači da su usmjerene upravo studentima, njihovu razumijevanju financijskih pojmova i tržišta, kao i vještinama komuniciranja i prenošenja informacija kolegama.

Iskustva studenata

  • U današnje vrijeme, u kojem je nužno kontinuirano se unaprijeđivati na poslovnom i osobnom planu, ovakav vid prikupljanja novih znanja omogućuje to u potpunosti, a sve to zahvaljujući kvalitenom kadru Veleučilišta, koji od svojih studenata traži maksimalni angažman i doprinos. Mogućnost sudjelovanja u različitim Projektima i Znanstveno-istraživačkim radovima predstavlja “korak više” u ispunjavanju zadanih ciljeva svakog pojedinog studenta.

    Renata Orlović, Voditelj Administracije Naplata Poslovanja s građanstvom, Hypo Alpe Aadria Bank d.d.

  • Studij financijskog menadžmenta dao mi je znanja, vještine i kompetencije koja mi, uz već stečeno iskustvo u struci, omogućuju bolju pregovaračku poziciju u poslovnoj komunikaciji s financijskim institucijama, najviše bankama. Stručnost predavača uvelike pridonosi motivaciji studenata za usvajanjem novih znanja iz područja financija.

    Darinka Pavetiček, Chief accountant, Deloitte Hrvatska

Studiraj na
Baltazaru

Ova stranica koristi kolačiće za bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj stranici su podešene na "dozvoli kolačiće" kako bi omogućili što bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta. Ukoliko nastavite koristiti web stranicu bez promjene postavki kolačića ili ako kliknete na "Prihvaćam" ispod teksta, tada se slažete s ovim.

Zatvori