Domaći i međunarodni projekti - Veleučilište Baltazar Zaprešić | Veleučilište Baltazar Zaprešić

Domaći i međunarodni projekti - Veleučilište Baltazar Zaprešić

Veleučilište aktivno sudjeluje u pripremi i provedbi istraživačkih i razvojnih projekata EU-a, financiranih iz postojećih nacionalnih i međunarodnih programa i fondova (ESI fondovi, programi europske teritorijalne suradnje i programi Europske unije). Zajedničkim djelovanjem stručnog i nastavnog osoblja u provedbi cijelog projektnog ciklusa doprinosi se daljnjem razvoju novih i unapređenju kvalitete postojećih studijskih programa, osiguranju kvalitete obrazovnih usluga i jačanju prepoznatljivosti Veleučilišta kao relevantnog čimbenika društveno-ekonomskog razvoja zajednice u kojoj djeluje.

U sve projektne aktivnosti nastoje se aktivno uključiti i studenti, koji na taj način mogu primijeniti znanja usvojena studiranjem i steći nove vještine i iskustva.

Projekt #kultura697

Stručni tim Veleučilišta Baltazar u suradnji sa Zagrebačkom županijom izradio je Strategiju kulturnog razvoja Zagrebačke županije pod nazivom #kultura697. Cilj Strategije jest unaprijediti kulturni život u svih 697 naselja Županije, potaknuti kreativno poduzetništvo, umjetničko i kulturno stvaralaštvo, očuvati i revitalizirati kulturnu baštinu te stvarati uvjete za daljnji razvoj kulturnog turizma.

Strategija donosi niz mjera kojima bi se stvorili preduvjeti i ostvarili ciljevi za razvoj kulture u narednom desetogodišnjem razdoblju. Slijedeći europske trendove i strategiju Europa 2020, ekonomija i društvo trebaju težiti iskorištavanju prednosti digitalizacije. Tako je namjera Strategije, između ostalog, stvaranje mrežne  platforme kultura#697 koja će biti virtualno mjesto susreta stvarne zajednice kulture Zagrebačke županije.

U sklopu Strategije kulturnog razvoja Zagrebačke županije pokrenut je projekt #kultura697 u kojem su stanovnici svih 697 naselja Zagrebačke županije u anketnom upitniku mogli izraziti svoje prijedloge, želje i potrebe u sferi kulture. Rezultati anketnog upitnika objavljeni su u studenom 2016. godine i sastavni su dio Strategije.

Na sjednici Županijske skupštine održanoj 23. veljače 2017. godine donesena je Strategija kulturnog razvoja Zagrebačke županije #kultura697 kojoj je cilj unaprijediti kulturni život u svih 697 naselja Županije, potaknuti kreativno poduzetništvo, umjetničko i kulturno stvaralaštvo, očuvati i revitalizirati kulturnu baštinu te stvarati uvjete za daljnji razvoj kulturnog turizma.

AWO, projekt EU-a – "Akademsko pismo"

Projekt AWO financira se iz programa ERASMUS+ KA2 – Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse. Voditeljica projekta naša je profesorica Ksenija Stojaković, koja s kolegama s Fachhochschule Burgenland (austrijsko Veleučilište Burgenland iz Eisenstadta) i još pet partnera iz srednje i istočne Europe izrađuje online tečaj AWO ili Akademsko pismo.

Riječ je o seriji snimljenih predavanja, tekstova i prezentacija s uputama za izradu završnog diplomskog rada i/ili izradu znanstvenog ili pak stručnog rada. Cilj projekta u skladu je s jednim od ciljeva strategije Europe 2020, a to je povećanje broja diplomiranih studenata dodiplomskih studija: do 2020. godine 40 % diplomanata između 30. i 34. godine trebalo bi uspješno završiti dodiplomski studij. Budući da je projekt podignut na europsku razinu, financiran je sredstvima potpore fonda EU-a. Dostupan će biti svima koji žele lako svladati posljednju stepenicu prema diplomi i svladati tehniku pisanja stručnog i/ili znanstvenog rada.

Originalni predložak tečaja na njemačkom je i engleskom jeziku te ga projektni partneri prevode na pet drugih europskih jezika i prilagođavaju ga. Moduli studentima prenose odgovarajuće vještine akademskog pisma, dok dodatni modul služi stručnom usavršavanju nastavnika kako bi studentima mogli pomoći i podržati ih tijekom pisanja rada.
Brošuru o projektu AWO preuzmite ovdje, a web-stranicu projekta posjetite ovdje.

EU projekt Clustering Creativity

Clustering Creativity naziv je međunarodnog projekta Erasmus+ kojem je cilj povezati akademsku zajednicu s izazovima koje donosi digitalna ekonomija te ići ukorak s brzorastućim kreativnim poduzećima čiji su poslovni modeli temeljeni na kreativnosti i digitalnoj pismenosti u kreativnim medijima. U ovom kompleksnom projektu, koji donosi moderan modul usmjeren stručnim znanjima, sudjeluju nastavnici Lana Domšić, Stella Antolović i Stjepan Lacković, a koordinatorica projekta uime Veleučilišta jest Vesna Kotarski.

Projekt Clustering Creativity okuplja brojne partnere iz područja obrazovanja i marketinga, od kojih su neki: Vilnius Gediminas Technical University, Digital Academy, VRP Hill+Knowlton Strategies, Stuttgart Media University, RISEBA i Edinburgh Napier University.

U sklopu projekta kreirana je online platforma koja kroz edukativne module i zadatke povezuje studente visokoškolskih institucija s marketinškim profesionalcima te malim i srednjim poduzećima. Budući studenti trebali bi biti oni koji će nuditi svoja kreativna rješenja na raznim platformama online marketinga upravo marketinškim profesionalcima i raznim poduzećima.

LAG Sava, projekt EU-a

EU projektiVeleučilište je član Lokalne akcijske grupe SAVA i aktivno sudjeluje u aktivnostima izrade lokalne razvojne strategije.
LAG je instrument u okviru LEADER-CLLD (Community Led Local Development) mehanizma provedbe mjera ruralnog razvoja povezivanjem lokalnih dionika javnog, civilnog i poslovnog sektora.

Detaljnije o LAG-u SAVA: http://lagsava.businesscatalyst.com/index.html

Fondovi i programi EU-a

Studiraj na
Baltazaru

Ova stranica koristi kolačiće za bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj stranici su podešene na "dozvoli kolačiće" kako bi omogućili što bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta. Ukoliko nastavite koristiti web stranicu bez promjene postavki kolačića ili ako kliknete na "Prihvaćam" ispod teksta, tada se slažete s ovim.

Zatvori