Turistički vodič

Turistički vodič

Volite putovanja i rad s ljudima, komunikativni ste, dinamični i kreativni? Tražite posao koji je ne samo dobro plaćen nego i zabavan? Postanite licencirani turistički vodič i priključite se dinamičnomu turističkom sektoru.

Veleučilište Baltazar provodi seminare za licenciranje turističkog vodiča u Zagrebu i Biogradu na Moru, uz mogućnost slušanja predavanja online. Moguće je dobiti licencije za Zagreb, Zagrebačku, Zadarsku i Ličko-senjsku županiju. Seminari uključuju i terensku nastavu, koja će se odvijati u Biogradu na Moru, Zadru, Ninu, na Pagu, u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji te Ličko-senjskoj županiji.

Današnji turizam postaje sve kompleksniji, pa tako i zahtjevi turista postaju usmjereni na ostvarenje turističke iluzije savršenog putovanja, u čijem je stvaranju jedna od najvažnijih karika upravo turistički vodič. Svojim znanjem, pristupom, zanimljivim pričama i strastvenošću u pripovijedanju turistički vodič stvara upečatljivi doživljaj destinacije koju turisti posjećuju. Osim toga, to je visokocijenjen i dobro plaćen posao koji možete obavljati i uz svoje stalno zaposlenje.

Uvjeti za pohađanje seminara

 • najmanje srednja stručna sprema
 • državljanstvo Republike Hrvatske ili zemlje članice Europske unije
 • poslovna sposobnost
 • aktivno znanje najmanje jednog svjetskog jezika i poznavanje još jednog (samo za voditelja poslovnice).

Trajanje i lokacija seminara

 • 3 ili 6 tjedana (od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnim satima i subotom u jutarnjim satima), vikendom stručni izleti (terenske nastave).
 • multimedijske dvorane Veleučilišta, Lastovska 23, Zagreb. Seminar je, osim u učionici, moguće pratiti i online (sustav za učenje na daljinu e-Baltazar).

Cijene seminara

Cijene se kreću od 1500 do 3900 kuna, ovisno o seminaru. Za točne cijene seminara kliknite na link niže.

Cijena uključuje troškove seminara i predavanja, nastavne materijale, polaganje stručnog ispita, polaganje posebnog dijela ispita na jednom stranom jeziku, izlazak na dva ispitna roka te praćenje dijela predavanja s pomoću sustava za učenje na daljinu e-Baltazar.

Saznaj detaljnije o cijenama seminara

 • Turistički vodič (opći dio*) + posebni dio Zagreb i Zagrebačka županija – cijena općeg dijela: 3.900,00 kuna, uključen 1 strani jezik (engleski, njemački, talijanski ili španjolski); svaki drugi ili dodatni strani jezik 300 kuna; cijena posebnog dijela ZG + ZŽ: 1.500,00 kuna (*položen opći dio ispita preduvjet je za polaganje posebnih dijelova po županijama)
 • Posebni dio: Zadarska županija – cijena: 2.700,00 kuna (uključen prijevoz autobusom tijekom terenske nastave, kandidati snose sami trošak dolaska i smještaja u Zadru)
 • Posebni dio: Ličko-senjska županija – cijena: 1.600,00 kn (uključen prijevoz autobusom tijekom terenske nastave, polaznici snose trošak smještaja tijekom terenske nastave)

Termini održavanja seminara

 • Turistički vodič (opći dio) – početak seminara: 10.2. (Zagreb, Lastovska 23)
 • Turistički vodič posebni dio Grad Zagreb i Zagrebačka županija – početak seminara: 10.2. (Zagreb, Lastovska 23)
 • Posebni dio: Zadarska županija – početak seminara: 10.2. (Zagreb, Lastovska 23)
 • Posebni dio: Ličko-senjska županija – početak seminara 10.2. (Zagreb, Lastovska 23)

Veleučilište Baltazar poziva sve zainteresirane kandidate na upis seminara za turističkog vodiča i polaganje stručnog ispita u općem dijelu i posebnom dijelu za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju, na temelju Zakona o pružanju usluga u turizmu (NN 68/07, 88/10 i 30/14) i Pravilnika o stručnom ispitu za turističke vodiče i ispitnom programu za turističke pratitelje (NN 50/08), a u skladu s dopusnicom Ministarstva turizma Republike Hrvatske za provođenje stručnog ispita za turističkog vodiča.

Iskoristite posljednju priliku za polaganje ispita prema staromu programu, odnosno Pravilniku o polaganju ispita za turističkog vodiča prije nego što na snagu stupi novi.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas s povjerenjem na turizam@bak.hr ili 01 4008 102.

Prijavi se