Preskoći do sadržaja

Individualizirano učenje njemačkog jezika A1.1

Individualizirano učenje njemačkog jezika A1.1

Cili tečaja je razviti komunikacijsku kompetenciju na njemačkom jeziku razine A1.1 prema Zajedničkom europskom referentnom okviru jezika.

Es war wirklich sehr lustig und lehrreich mit Ihnen. Ich hatte immer das Gefühl, dass Sie uns was fürs Leben beibringen wollen und nicht unbedingt was im Buch steht. Diese Herangehensweise halte ich für äußerst gut.

Sebastian Rode

Sebastian Rode

polaznik tečaja hrvatskog jezika, časnik austrijske vojske

Profesorica mi je kroz tečaj njemačkog jezika otvorila novi svijet! Uz njen smiren i osobni pristup otkrila sam drugačiju poslovnu kulturu, kako se formalno i neformalno obraćati nekome i slično. Definitivno preporučam!

Maja Marić

Maja Marić

Studentica II. godine diplomskog studija Komunikacijskog menadžmenta Veleučilišta Baltazar, Zamjenica predsjednika studentskog zbora | Predstavnica Komunikacijskog menadžmenta, Voditeljica Ureda za odnose s javnošću Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH

Zanimljiva predavanja u opuštenom ozračju ističem kao najbitniji faktor za onog tko se prvi put u životu susreće sa čarima, ali i zahtjevnošću njemačkog jezika. Tako je i meni pomoglo na studiju glazbe u Aachenu.

Mislav Ivaci

Mislav Ivaci

pijanist

Zahvaljujući dinamičnoj nastavi uvidjela sam da je njemački „neiscrpan izvor“ učenja te usvojila drugačiji i stručniji pristup jeziku. Stečenim znanjem ušla sam u uži izbor za Internacionalnu parlamentarnu stipendiju u Berlinu

Elvira Omerović, bacc. oec.

Elvira Omerović, bacc. oec.

administrativna tajnica Instituta za arapski jezik i islam

Hvala profesorici Stojaković što me usmjerila na pravi put šaljući me na praksu u Njemačko-hrvatsku industrijsko i trgovinsku komoru. Iskusan je autoritet koji zna prepoznati, zainteresirati i usmjeriti studenta.

Tajana Atlija, bacc. oec.

Tajana Atlija, bacc. oec.

Data Protection Officer at ZOV uip d.o.o.

 • Autorica i voditeljica tečaja Ksenija Vanjorek Stojaković

  Autorica i voditeljica tečaja Ksenija Vanjorek Stojaković

  Tečaj je osmislila i vodi ga Ksenija Vanjorek Stojaković, magistra edukacije njemačkog jezika i književnosti i komparativne književnosti. Ona je viši predavač svih njemačkih kolegija na svim studijskim usmjerenjima Veleučilišta Baltazar. Na istom je stalno zaposlena već dvadeset godina. Vodila i prevodila je Erasmus-projekt Academic writing online od 2014-2016. te je IPMA certificirana suradnica na projektima (Certified Project Management Associate/ IPMA Level D). Osim toga, poučavala je njemački mladež i poslovne ljude radeći povremeno honorarno i u Pučkom otvorenom učilištu Zaprešić te u Goethe-Institutu Zagreb.

  Njena je misao vodilja: “Najsretnija sam kad uspijem u polaznicima probuditi radost što kroz učenje jezika otkrivaju nešto novo, lijepo i korisno te druge kulture!”

Zašto?

Znanje njemačkog jezika omogućava veću radnu mobilnost i lakše zapošljavanje, obavljanje poslova koji traže znanje ovoga jezika, temeljitije studiranje i mogućnost šire međunarodne komunikacije.

Ciljevi tečaja

Cilj tečaja određen je kroz razgovor s polaznicima, a on jest razviti komunikacijsku kompetenciju na njemačkom jeziku razine A1.1 prema Zajedničkom europskom referentnom okviru jezika.

Sadržaj tečaja

Sadržaj tečaja obuhvaća prvih 5 lekcija prema udžbeniku i radnoj bilježnici ”Menschen” uz korištenje online zadataka.

Broj polaznika

Optimalni broj polaznika je između 1-5.

Na kraju seminara svaki polaznik će primiti uvjerenje, odnosno certifikat s nazivom tečaja, popisom tema i brojem održanih nastavnih sati. 

Kome je namijenjen tečaj?

Svima koje želi privremeno ili povremeno raditi ili studirati u zemljama njemačkoga govornog područja, turističkim vodičima i drugim djelatnicima u turizmu, zaposlenicima i dužnosnicima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, poduzetnicima i gospodarstvenicima itd.

Termini održavanja

Program seminara traje 40 nastavnih sati (online) putem aplikacije Teams, raspoređenih tijekom 13 ponedjeljaka, odnosno:

 • 07.02.2022. - 02.05.2022 od 18:00 do 20:30 sati.

Cijena tečaja

3.000,00 kuna po polazniku.

Upisi i uvjeti upisa:

 1. Navršenih 18 godina života,
 2. Sklopljen Ugovor o pohađanju tečaja (potrebna osobna iskaznica i OIB),
 3. Uplata prvog obroka.

Kontakt

Ksenija Vanjorek Stojaković, mag. educ. philol. germ. et litt. comp., v.pred.
e-adresa: kstojaković@bak.hr

*Napomena

U slučaju nedovoljnog broja prijava program se neće održati.

Prijavi se
Pristupačnost