Kombinirani tečaj njemačkoga jezika A1.1

Kombinirani tečaj njemačkoga jezika A1.1

Zašto učiti njemački jezik?

Zato što je jako zastupljen u gospodarskom životu (više od 60% turista dolazi iz njemačkog govornog područja; preko 600 austrijskih i njemačkih poduzeća je djelatno u RH) i društvenom životu Republike Hrvatske (više od 300.000 hrvatskih državljana živi i radi u njemačkom govornom području i time gradi poveznicu).
Njemački je službeni jezik u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Liechtensteinu, Luksemburgu, Belgiji i južnom Tirolu, ima status regionalnog jezika u francuskim pokrajinama Elzasu i Lotaringiji, u Danskoj je jezik uprave u pokrajini Nordschleswig, u Namibiji je nacionalni jezik, a u svijetu još postoje jake zajednice govornika njemačkog jezika u SAD-u (Pensilvanija) te Brazilu (Rio Grande do Sul, Santa Catarina).
Osim narječja koja nisu standardni oblik njemačkog jezika (Hochdeutsch), postoje i određene nacionalne razlike u samom standardu, ovisno u kojoj državi se govori. Tako se razlikuju i austrijska standardna varijanta njemačkog jezika te švicarska varijanta (Schwyzerdütsch). Razlike su uglavnom u leksiku, mnogo manje u gramatici.

Što Vam nudimo?

Dinamičan i zanimljiv tečaj za osobe koji zbog velikog broja obveza ne mogu pohađati standardni tečaj, koji se odvija dva ili više puta tjedno. Zato se tečaj odvija tijekom 12 tjedana, jednom tjedno po 3 školska sata, uz dodatna 2 sata online (podrazumijeva izradu i slanje zadaća elektroničkom poštom koju predavač svakom polazniku ispravljeno vraća i komentira).

Polaznici ovog dinamičnog tečaja savladavaju isti program kao polaznici standardnog klasičnog tečaja, pohađajući nastavu samo jedanput u tjednu! Nastavni program prati zadane standarde Vijeća Europe/CEFR standarde. Na kraju tečaja se dobiva svjedodžba o položenom ispitu ili potvrda o odslušanom tečaju (ako se ispit ne položi).

 • Autorica i voditeljica tečaja Ksenija Stojaković

  Tečaj je osmislila i vodi ga Ksenija Stojaković, magistra edukacije njemačkog jezika i književnosti i komparativne književnosti. Ona je viši predavač svih njemačkih kolegija na svim studijskim usmjerenjima Veleučilišta Baltazar. Na istom je stalno zaposlena već sedamnaest godina. Vodila i prevodila je Erasmus-projekt Academic writing online od 2014-2016. te je IPMA certificirana suradnica na projektima (Certified Project Management Associate/ IPMA Level D). Osim toga, poučavala je njemački mladež i poslovne ljude radeći povremeno honorarno i u Pučkom otvorenom učilištu Zaprešić te u Goethe-Institutu Zagreb.

  Njena je misao vodilja: “Nema za me veće radosti, nego kad uspijem nekome prenijeti znanje uz pozitivne emocije!”

Kontakt

Ksenija Stojaković, univ. mag. educ., v. pred.
e-adresa: kstojaković@bak.hr

Upisi

Prijave – do 15. 10. 2019. putem prijavnice.

Uvjeti upisa:

 1. navršenih 18 godina života
 2. sklapanje ugovora o obrazovanju (potrebna osobna iskaznica i OIB) i potpis prijavnice
 3. uplata prvog obroka tečaja.

Zašto izabrati Baltazar?

 • Rad u malim grupama (8 – 12 polaznika) omogućava bolju interakciju
 • Individualan pristup i kvalitetan nastavni materijal
 • Vrhunski opremljen multimedijalan prostor
 • Tempo rada prilagođen polaznicima
 • Brz napredak i sjajna atmosfera

Trajanje programa

Seminar traje 60 sati (36 sati prezentne nastave svaki ponedjeljak + 20 sati offline nastave + 2 sata za završni ispit + 2 sata za završnu radionicu u vidu filmsko-glazbene večeri, kviza, tombole).

Cijena seminara

Cijena tečaja je 1.900,00 kuna. (+cijena izabranog udžbenika do 80,00 kn)

Tko ima pravo na popust od 10%?

 • Diplomirani studenti Veleučilišta Baltazar
 • Svi studenti drugih fakulteta i veleučilišta RH (redoviti i izvanredni)
 • Svi zaposlenici Veleučilišta Baltazar
 • Dodatni popust od 10% na preporučenog polaznika/polaznicu


Tko ima pravo na popust od 5%?

 • Obiteljski popust – za člana uže obitelji studenta ili zaposlenika Veleučilišta Baltazar
 • Jednokratno plaćanje
 • Ukoliko su 3 (tri) ili više polaznika istog poslodavca

Dodatni popust od 5% po polazniku za prvi upis i 5% za osobu koja se upiše na preporuku.

Termini održavanja

Ponedjeljak, 21.10.2019.- 03.02.2020. od 17.30-20.00 (uključena je stanka od 15 min)

Gdje se program izvodi?

Program se izvodi u prostorima Veleučilišta Baltazar Zaprešić, u Zaprešiću; Vladimira Novaka 23 ili u Zagrebu, Lastovska 23 (ovisno o odluci većine polaznika).

Prijavi se