Preskoći do sadržaja

Student Andro Rupčić na Erasmus+ razmjeni u Barceloni

15.05.2023.

Student Andro Rupčić na Erasmus+ razmjeni u Barceloni

Kad sam odlučio da želim ići na Erasmus, odabrao sam Španjolsku, da budem točniji Barcelonu jer sam smatrao da suočavanje s jezičnom barijerom, novom kulturom, običajima će me izvući iz moje ljušture i izgraditi moje samopouzdanje, kao i pružiti mi nove perspektive koje će ojačati moj karakter. A sada sve to navedeno se i ostvarilo. Trenutno sam u prekrasnoj i sunčanoj Barceloni te se trudim što više iskoristiti ovu priliku što imam. Erasmus iskustvo je jedna od najboljih mojih životnih odluka, jer ne samo što se u edukativnom smislu razvijaš i napreduješ, već i privatno.

Pohađam nastavu u EUM - Mediterrani - Grado en turismo, marketing y logística empresarial en Barcelona te mogu reći da sam vrlo zadovoljan sa nastavom i sa profesorima. Lokacija fakulteta je u centru, moderno je uređen te ima prekrasnu krovnu terasu sa pogledom na grad. Profesori su pristupačni te čine nastavu zanimljivom. Grad me oduševio milijun puta i dalje me ne prestaje oduševljavati iz dana u dan. Sadržaj je ogroman i za svakoga postoji nešto. Cjenovno je grad skuplji od Zagreba te je vrlo bitno da se detaljno istraže mjesta koja imaju nešto niže cijene a dobre su kvalitete jer se meni dogodilo previše puta da sam jeo nešto skupo ili ne tako fino. Također prijedlog, ne tražite restoran dok ste već gladni. Ako tražite smještaj u Barceloni, bilo bi poželjno imati cimera radi niže cijene. Stranica sa oglasima na internetu ima puno, ali isto tako sigurnija i jednostavnija opcija je da pronađete neku agenciju i njima se direktno javite zbog toga što sam na svom putu traženja apartmana naišao na dosta prevara. No čim sam se smjestio u apartman, sve je bilo jednostavno dalje. Metro je fantastičan, vremenski točan i nije skup.

Iako sam imao želju naučiti španjolski, to se nije ostvarilo. Zapravo sam i brzo odustao od toga kada sam shvatio da se ovdje gdje se ja krećem većinski priča katalonski a ne španjolski. Međutim ove godine se pogodilo da sam u grupi sa puno hrvata, a uostalom engleski pričam sa apsolutno svima.

Tko god planira otići studirati u Barcelonu neće pogriješiti, zapravo će se oduševiti do te razine da će pomišljati o životu tamo!

Pristupačnost