Preskoći do sadržaja

Voditeljica studija Poslovanje i upravljanje boravila mr. sc. Dubravka Maras,MBA na International stuff week-u u Poljskoj

15.05.2023.

Voditeljica studija Poslovanje i upravljanje boravila mr. sc. Dubravka Maras,MBA na International stuff week-u u Poljskoj

Voditeljica studija Poslovanje i upravljanje boravila je na INTERNATIONAL STUFF WEEK '23 u poljskom Sopotu na SOPOT UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCE s temom: „DIVERSITY, ACCESSIBILITY AND CLIMATE CHANGES: CONTEMPORARY ISSUES“.

Uvodno predavanje je održala rektorica prof.dr.hab. Teresa Martyniuk, a nakon toga je predstavljeno i Veleučilište Baltazar.

U sklopu INTERNATIONAL STUFF WEEK '23 održane su dvije sesije (izlaganja i rasprave), te dvije radionice na kojima su sudjelovali nastavnici s različitih sveučilišta, veleučilišta iz partnerskih zemalja – Njemačke, Švedske, Moldavije, Hrvatske, Ukrajine, Poljske. Izlaganja prve sesije uključila su teme poput inter kulturoloških aspekata podučavanja studenata iz različitih zemalja koji studiraju i/ili dolaze na Erasmus+ kolegije, te savladavanja barijera u podučavanju na stranom jeziku.

U drugom dijelu su se raspravile teme arhitektonskih i prostornih aspekata rješenja zbog utjecaja klimatskih promjena, ekonomske i ekološke paradigme problema i mogućih rješenja, primjera dobre prakse u gradu Gdanjsku, globalnog utjecaja kemije i kemijske industrije na klimatske promjene, primjene novih  metoda podučavanja o konceptima dizajna kao odgovora na klimatske promjene i slično.

Pristupačnost