Preskoći do sadržaja

Ako želite promjenu, djelujte na vrijednostima

14.10.2019.

Ako želite promjenu, djelujte na vrijednostima

Uvodno predavanje za redovne studente preddiplomskih stručnih studija danas je na Veleučilištu Baltazar Zaprešić održao prof. dr. sc. Velimir Srića koji je govorio na temu „Izazovi modernog poduzetništva“.

Dobrodošlicu brucošima tradicionalno je poželio dekan Veleučilišta Baltazar Zaprešić prof. dr. sc. Vladimir Šimović, koji je studentima poželio puno uspjeha u studiranju te ih podsjetio da su im na raspolaganju sve službe Veleučilišta, za svu potporu i pomoć u izvršavanju studentskih obaveza.
Prof. dr. sc. Velimir Srića kroz svoje je predavanje proveo studente kroz disruptivne promjene vremena u kojem trenutno živimo i radimo, te ih odveo ih korak naprijed u svijet kakav nas očekuje za koju godinu i promjene koje će se tek dogoditi. Primjerice, trećina naših osobnih aktivnosti odvijat će se putem digitalnih giganta poput Alibabe, Amazona, Applea, roboti će zamijeniti 30% činovnika, a za koju godinu, na cestama će biti 30% self – driving vozila. Savjete o tome kako se ponašati i funkcionirati u takvom sustavu, pogotovo kao poduzetnik, dao je upravo profesor Srića. Napomenuo je kako je ključ za promjene i opstanak u takvu društvu, upravo u obrazovanju. Jer je nužno obrazovati se, da bi mogli promijeniti svijet na bolje.
 „Ako želite promjenu, djelujte na vrijednostima. Jer se vrijednosti pretvaraju u akciju, a akcija daje ishode.“  

Nakon zanimljivog predavanja profesora Sriće, studentima se obratila i prodekanica za nastavu prof. dr. sc. Ljubica Bakić-Tomić koja je studente upoznala s njihovim studentskim obvezama, a brucošima se predstavila i predsjednica Studentskog zbora Antonia Tomaš. Pozvala ih je da se uključe u rad zbora te budu pokretači pozitivnih promjena.

Prezentaciju uvodnog predavanja prof. dr. sc. Velimira Sriće, pogledajte OVDJE.

Pristupačnost