Preskoći do sadržaja

Baltazarovci na Erasmus+ Blended Intensive Programu u Ljubljani

21.06.2022.

Baltazarovci na Erasmus+ Blended Intensive Programu u Ljubljani

U periodu od 5.6. do 11.6.2022. 15 naših studenata odvažilo se sudjelovati na prvom Kombiniranom intenzivnom programu, BIP-u (Blended Intensive Program) u sklopu Erasmus+ programa u organizaciji Gea College-a iz Ljubljane i Veleučilišta Baltazar, a na temu „FUNtrepreneurship Bootcamp“.

Kombinirani intenzivni programi su kratki, intenzivni programi u kojima se primjenjuju inovativni načini učenja i poučavanja, uključujući suradnju putem interneta. Tako su naši studenti imali priliku iz prve ruke čuti bogata iskustva iz sektora poduzetništva, marketinga i izrade business plana.

Valja napomenuti da su pritom stekli 3 ECTS boda i oslobodili se polaganja jednog kolegija na Veleučilištu koji će im temeljem mobilnosti biti priznat.

Program je uključivao posjete tvrtkama IBM-a, Minicity i Pokie bistro gdje su na konkretnim primjerima iz prakse upoznali tri potpuno različita pristupa poslovanju, a u slobodno vrijeme upoznavali su šarmantnu prijestolnicu susjedne nam Slovenije koja odražava kako sofisticiranost velike metropole tako i šarm malenog grada.

Naziv Ljubljana proizlazi od riječi “ljubljena”, što znači voljena, što i ne predstavlja veliko iznenađenje budući da ga vole i građani i posjetitelji. Također, Ljubljana je jedan od najzelenijih gradova Europe te 2016. dobiva naslov Zeleni glavni grad Europe. Poznate znamenitosti, kulinarske delicije, bogata kulturna scena, jednostavno, Ljubljana je jedinstveni grad koji spaja njemačku, slovensku i mediteransku kulturu!

Na kraju, malo je za reći da su se studenti vratili puni doživljaja te da jedva čekaju novu priliku za Erasmus mobilnost.

Više o iskustvu studenata pogledajte na Facebook Erasmus stranici

Pristupačnost