Održana 50. sjednica Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske

14.05.2019.

Održana 50. sjednica Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske

Svečana 50. sjednica Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske održana je jučer u Hrvatskoj gospodarskoj komori pod pokroviteljstvom Vijeća veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske i Hrvatske gospodarske komore.

Sjednici je prisustvovala i naša prodekanica za nastavu i studente prof. dr. sc. Ljubica Bakić Tomić s predstavnicima studenata Veleučilišta Baltazar.
Svečana sjednica okupila je gotovo 150 sudionika visokoobrazovnog sustava – od studenata i dekana visokoobrazovnih institucija do predstavnika kreatora politika visokog obrazovanja, dionika Vijeća iz javnog sektora, predstavnika poslodavaca te neprofitnih organizacija. Važnost toga događaja prepoznali su i svoju mu podršku pružili i Hrvatska udruga poslodavaca te Institut za razvoj obrazovanja.
Nakon uvodnih govora, a prije same svečane sjednice, održana je zanimljiva panel rasprava „Važnost stručne prakse u pripremi za tržište rada“, koja je stručnu praksu prikazala sa stajališta različitih resora. Sudionici su tako imali priliku doznati nešto i o društveno korisnom učenju u visokoobrazovnoj zajednici kao novom društveno odgovornom modelu visokih učilišta.

Prijavi se