OVDJE.

" />

Otvoreno predavanje na temu Priprema i provedba EU projekata

05.12.2020.

Otvoreno predavanje na temu Priprema i provedba EU projekata

Pozivamo vas na otvoreno predavanje u organizaciji našeg studija Projektni menadžment i partnera Hrvatske udruge za upravljanje projektima, IPMA Young Crew Croatia i razvojne agencije TINTL na temu Priprema i provedba EU projekata - primjeri dobre prakse razvojne agencije TINTL, koje će u ponedeljak 14.12. od 17:30 do 18:30 održati ravnatelj razvojne agencije TINTL Mladen Markešić.

Predavanje će se održati ONLINE, a link za pristup predavanju dostupan je OVDJE.

SAŽETAK PREDAVANJA

Fondovi Europske unije sve su dostupniji i sve više se koriste za realizaciju razvojnih projekata na području Republike Hrvatske. No, nije bilo tako 2005. godine, kada je osnovan Ured za međunarodnu suradnju TINTL, koji je kasnije prerastao u istoimenu Razvojnu agenciju. Godine uloženog truda i rada na pripremi i provedbi projekata, ali i ulaganja u ljudske resurse, rezultirale su brojnim uspješno realiziranim projektima, a neki od njih proglašeni su i najuspješnijima u Republici Hrvatskoj. Projekti u području gospodarstva, infrastrukture, kulture i socijalne politike neki su od primjera uspješno realiziranih projekata. Na koji su način male i financijski slabije jedinice lokalne samouprave uspjele realizirati zahtjevne projekte te kako je siromašan kraj istočne Hrvatske postao primjer uspješnog korištenja sredstava iz fondova Europske unije, samo su neka od pitanja na koja će odgovoriti ovo predavanje. Osim toga, kroz predavanje će se naglašavati primjeri dobre prakse ali i problemi prilikom realizacije predstavljenih projekata.

KRATKI CV PREDAVAČA

Mladen Markešić na Veleučilištu Baltazar Zaprešić završio je diplomski studij Projektni menadžment, nakon čega završava i master program Međunarodno poslovanje na DOBA fakultetu u Mariboru. Od 2008. godine zaposlen je u Uredu za međunarodnu suradnju TINTL kao voditelj projekata, a 2018. godine postaje ravnatelj Razvojne agencije TINTL. U svojem radu implementirao je više od 100 projekata iz različitih sektora. Za svoj je rad 2019. godine dobio Plaketu Zajednice općina Republike Hrvatske za nesebičan doprinos društvenom, gospodarskom i demografskom razvoju hrvatskog Srijema i očuvanju hrvatske tradicije, specifične kulture i baštine. Čest je gostujući predavač na raznim učilištima i veleučilištima.

Prijavi se