Preskoći do sadržaja

Prof. Burcu Aracioglu sa Ege Sveučilišta iz Izmira, gostovala na Veleučilištu Baltazar

17.11.2022.

Prof. Burcu Aracioglu sa Ege Sveučilišta iz Izmira, gostovala na Veleučilištu Baltazar

Veleučilište Baltazar ugostilo je prof. Burcu Aracioglu sa Ege Sveučilišta iz Izmira, Turska, u sklopu Erasmus+ međunarodnog programa za razmjenu nastavnika.

Tema predavanja bila je „Globalizacija i opskrbni lanci“ na kojem su studenti mogli saznati sve o trenutnoj situaciji u Turskoj i Europi što se tiče globalizacije, njezinih prednosti i nedostataka, te u kojem smjeru će se razvijati s obzirom na utjecaje vanjskih čimbenika poput rata u Ukrajini te Covid krize.

Studenti su predavanje pratili s iznimnim zanimanjem, a nizom pitanja i komentara poticali su interakciju tijekom cijelog izlaganja, a posebno ih je interesirala pozicija Europe u opskrbnim lancima te razvoj glokalizacije u daljnjoj budućnosti.

Na kraju predavanja kolegica Kristina Đolo Labus iz Odjela za međunarodnu suradnju i mobilnost, te dr. sc. Stjepan Lacković, zahvalili su gošći na dijeljenju nesebičnog znanja i savjeta sa studentima, budući je to najbolji način za stjecanje uvida u poslovne procese globalnog tržišta s kojim će se susretati tokom svoje karijere.

Pristupačnost