Preskoći do sadržaja

Studijsko putovanje Projektnog tima Veleučilišta Baltazar u Austriju

06.07.2022.

Studijsko putovanje Projektnog tima Veleučilišta Baltazar u Austriju

U okviru projekta „Praksom do veće zapošljivosti – obrazovanje temeljeno na iskustvu", projektni tim Veleučilišta Baltazar posjetio je veleučilište FH Burgenland u Austriji.

Bilo nam je veliko zadovoljstvo sudjelovati na prezentaciji modela stručne prakse u sklopu preddiplomskog studija „Međunarodna poslovna ekonomija“. Model stručne prakse predstavile su prof.dr.sc.Tonka Semmler-Matosic, voditeljica studija i njena suradnica gđa Birgit Rivalta, mag.,voditeljica Odjela međunarodne suradnje i karijernog centra.

Baltazarov projektni tim posjetio je i dislocirani centar u mjestu Pinkafeld gdje se nalazi tehnološki laboratorij, koji uz nastavnike i studente veleučilišta, koriste i lokalni poduzetnici.

Posljednji dan posjeta, prof. dr. sc. T.Semmler Matosic organizirala je sastanak u Gospodarskoj komori Austrije u Beču.

U Gospodarskoj komori prezentirani su različiti modeli obrazovanja koji u velikoj mjeri uključuju praktični rad i profesionalno iskustvo studenata već za vrijeme studija. Posebni naglasak stavljen je na dualni sustav obrazovanja koji podrazumijeva istovjetan opseg nastave na studiju i obavljanja prakse u organizaciji. Svoje modele studijskih programa predstavili su prof.dr.sc. Mense, dekan Veleučilišta FH -Technikum Wien (https://www.technikum-wien.at/), prof.dr.sc. Aubke, voditelj studija turizma na Veleučilištu FH Tourism and hospitality Wien (https://www.hosco.com/en/school/fhwien-der-wkw-4166980) i gđa Julija Dachs, iz tvrtke IT Consulting msg Plaut, GmbH (https://www.xing.com/profile/Julia_Dachs2).

Pristupačnost