Uspješno završen projekt „SING 2019“ Veleučilišta Baltazar Zaprešić i Grada Zaprešića za studente Projektnog menadžmenta

11.06.2019.

Uspješno završen projekt „SING 2019“ Veleučilišta Baltazar Zaprešić i Grada Zaprešića za studente Projektnog menadžmenta

Dodjelom potvrda o uspješnom sudjelovanju studenata Veleučilišta (specijalističkoga diplomskog stručnog studija Projektni menadžment) u pripremi razvojnih projekata uspješno je završen projekt Sinergija znanja Grada Zaprešića i Veleučilišta Baltazar Zaprešić za 2019. godinu (skraćeno SING 2019). Studentima su potvrde dodijelili dogradonačelnik Grada Zaprešića g. Damir Benčević, zamjenica dekana i prodekanica Veleučilišta prof. dr. sc. Ljubica Bakić-Tomić, predsjednica Savjeta za turizam i ulaganja gđa Nataša Petković i voditelj specijalističkoga diplomskog stručnog studija Projektni menadžment dr. sc. Zlatko Barilović, v. pred.

Projekt SING pokrenut je početkom ove godine potpisivanjem Sporazuma o suradnji između Grada Zaprešića i Veleučilišta Baltazar Zaprešić, a na inicijativu Savjeta za turizam i ulaganja Grada Zaprešića. Sporazum su potpisali gradonačelnik Grada Zaprešića g. Željko Turk i dekan Veleučilišta Baltazar Zaprešić prof. dr. sc. Vladimir Šimović, dr. h. c.

Grad i Veleučilište zaključili su Sporazum o partnerstvu predmet kojega je razvoj primijenjene znanstvene, obrazovne i druge suradnje od zajedničkog interesa. Grad je prepoznao potencijal Veleučilišta, na kojemu studenti stječu znanja s područja projektnog menadžmenta, te je studentima Projektnog menadžmenta u sklopu studijskog programa (kolegija ICT u multiprojektnom okruženju i Praktikum projektnih prijava te specijalističke prakse) ponudio razradu ideja koje Grad razmatra kao potencijalne razvojne projekte grada Zaprešića. Razradom konkretnih projekata studenti Projektnog menadžmenta stekli su dodatna praktična znanja, dok je Grad dobio projektnu dokumentaciju na temelju koje kasnije može krenuti i u realizaciju predloženih projekata s ciljem daljnjeg rasta i razvoja grada Zaprešića.

Teme ovogodišnjih projekata koje su studenti razvijali bile su:
1.    Izgradnja velikoga dječjeg parka
2.    Upravljanje prometnom sigurnošću u gradu Zaprešiću
3.    Razvoj vinskih cesti
4.    Grad Zaprešić – „SMART City“

U razradi tih tema sudjelovalo je više od 50 studenata, podijeljenih u 14 timova, a projekt SING bio je i natjecateljskog karaktera. Nakon pripreme projektne dokumentacije i prezentacije prijedloga projekata odabrana su četiri tima s najboljim rješenjima, koji su svoje projekte predstavili i u velikome finalu predstavnicima Savjeta za turizam i ulaganja, Grada Zaprešića, nastavnika i studenata Veleučilišta.

Pobjedu je odnio tim s predloženim projektom „Multigeneracijski zabavni park“ u sljedećem sastavu studenata: Andrej Bosak, Silvija Bradica Devčić, Marina Balić, Ana Andraši, Marko Benić. Grad Zaprešić nagradio je pobjednički tim prigodnim nagradama.

Čestitamo svim studentima Projektnog menadžmenta koji su uspješno sudjelovali u razradi razvojnih projekata, a posebno njihovim mentorima doc. dr. sc. Ernestu Vlačiću, višem predavaču Marku Šimcu i predavaču Karlu Juraču. Također čestitamo i gđi Nataši Petković i dr. sc. Zlatku Bariloviću na uspješnom koordiniranju suradnje Savjeta za turizam i ulaganja Grada Zaprešića i Veleučilišta Baltazar Zaprešić (specijalističkoga diplomskog stručnog studija Projektni menadžment).

Galerija fotografija dostupna je OVDJE. a video reportažu Televizije Zapad OVDJE.

Prijavi se