Preskoći do sadržaja

Uspješno završeno peto izdanje projekta "Sinergija znanja“ - SING 2023 za studente Projektnog menadžmenta

15.05.2023.

Uspješno završeno peto izdanje projekta "Sinergija znanja“ - SING 2023 za studente Projektnog menadžmenta

Uspješno završeno peto izdanje projekta "Sinergija znanja“ - SING 2023 za studente Projektnog menadžmenta na Veleučilištu Baltazar Zaprešić u suradnji s Gradom Zaprešićem.

Ove se godine održalo peto izdanje projekta Sinergija znanja (SING 2023). Projekt Sinergija znanja – SING predstavlja partnerstvo između Veleučilišta Baltazar Zaprešić u Zaprešiću i Grada Zaprešića koji su zajedno radili na realizaciji ovog projekta u sklopu završnog semestra Stručnog diplomskog studija Projektnog menadžmenta u Zaprešiću. Vrijednost projekta je višestruka: kroz tri kolegija i intenzivan, praktičan rad, studenti su stekli priliku za razradu svojih ideja unutar projektnih područja definiranih od strane Grada te dodatna praktična znanja, a Grad Zaprešić dobio je vrijednu projektnu dokumentaciju koja će poslužiti kao temelj za buduće projekte - s ciljem daljnjeg rasta i razvoja Grada Zaprešića.

Stručno mentorstvo obavili su nastavnici doc. dr. sc. Milan Puvača, pred., Karlo Jurač, struč. spec. oec., pred. te doc. dr. sc. Ernest Vlačić, prof. v. š. koji su mentorirali ukupno 11 timova, a među kojima su odabrani finalisti unutar svakog projektnog područja.

Vrhunac projekta predstavljalo je finale projekta SING koje je održano 11. svibnja 2023. godine na Veleučilištu. Finalu su prisustvovali predstavnici Grada Zaprešića, uključujući gradonačelnika Grada Zaprešića, gospodina Željka Turka, Uprava Veleučilišta Baltazar Zaprešić te nastavnici i studenti programa Projektni menadžment.

U finalu su se izvrsno predstavili slijedeći projektni prijedlozi: projekt Zeleni koraci (projektno područje Europski zeleni plan), projekt Pametne zdravstvene stanice za provjeru zdravstvenog stanja građana grada Zaprešića i okolice (projektno područje Održivi razvoj), projekt Poduzetnički Hub (projektno područje Poduzetništvo) te projekt Zaprešić Digipromo - turistička ponuda diva iz predgrađa (projektno područje Turizam).

U iznimnoj konkurenciji, pobijedio je tim koji je predstavio projektnu ideju pod nazivom „Zaprešić Digipromo - turistička ponuda diva iz predgrađa" ­(projektni tim: Marin Vlahov, Ivan Šimić, Branka Beljak, Josip Šefer i Jasmin Mehić). Studentima pobjedničkog tima gradonačelnik Turk ispred Grada Zaprešića timu je uručio posebno priznanje za njihov izvanredan rad, prigodnu novčanu nagradu kao poticaj za njihov daljnji rad.

Ova gesta priznanja i podrške od strane Grada ističe važnost i vrijednost projekta "SING 2023" te potiče studente na daljnje usavršavanje i angažman u području projektnog menadžmenta. Stručni diplomski studij Projektni menadžment kreiran je tako da pruža studentima priliku primijeniti teorijska znanja iz područja projektnog menadžmenta u stvarnom okruženju, potičući kreativnost, timski rad i praktične vještine koje su ključne za uspješno vođenje projekata u njihovim budućim profesionalnim karijerama.

Pristupačnost