Preskoći do sadržaja

Voditelju studija Projektni menadžment dr. sc. Zlatku Bariloviću i našem Veleučilištu dodijeljena PMI Povelja za izvrsnost projekta

15.11.2022.

Voditelju studija Projektni menadžment dr. sc. Zlatku Bariloviću i našem Veleučilištu dodijeljena PMI Povelja za izvrsnost projekta

Uspješno je održan 16. po redu PMI Forum u organizaciji Project management Institute udruge za upravljanje projektima Hrvatska (PMI Croatia).

Forum se održao 8.11.2022. u dvorani Aula Magna u Zagrebu, a predstavlja najveći PMI događaj u Hrvatskoj i zemljama u okruženju na temu upravljanja projektima. Odaziv na događaj je bio izuzetan te je pretvorio Zagreb u središte razmjene iskustava vrhunskih projektnih menadžera.

Svoja iskustva iz prakse podijelili su brojni domaći i inozemni stručnjaci te je održana i panel diskusija posvećena pripremi mladih za budućnost.

U okviru Foruma, dodijeljena su i priznanja najboljim projektima u protekloj godini te su u iznimnoj konkurenciji nagrađeni naše Veleučilište i voditelj specijalističkog diplomskog stručnog studija Projektni menadžment dr. sc. Zlatko Barilović, prof. v. š.

Priznanje je dodijeljeno u obliku Povelje za izvrsnost i značenje projekta za širu društvenu zajednicu i to za projekt Sinergije znanja Grada Zaprešića i Veleučilišta Baltazar Zaprešić (SING 2022), koji se provodi u okviru studija Projektnog menadžmenta, u suradnji s Gradom Zaprešićem.

Uz voditelja projekta SING dr. sc. Barilovića, svakako treba naglasiti i veliku ulogu ostalih članova projektnog tima koji sudjeluju u provedbi ovoga projekta, a to su nastavnici (mentori) Marko Šimac, v. pred., doc. dr. sc. Ernest Vlačić, prof. v. š. i Karlo Jurač, pred.

Finalne prezentacije projekata održane su krajem listopada u prostorima Deloittea, a Povjerenstvo su činili ugledni članovi: Gordan Kožulj, MBA, PMP (Deloitte Hrvatska), prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić (Ekonomski fakultet Zagreb), prof. dr. sc. Željka Car (FER), Antonio Prišćan (PMI Hrvatska) i predsjednik Povjerenstva Darko Grlica (PMI Hrvatska).

Popis ostalih laureata nagrađenih na Forumu je sljedeći:

  • Projekt Prediktivna analitika za poslovne subjekte, voditeljica projekta Tatjana Kotarski (Erste&Steiermärkische Bank d.d. Croatia)
  • Projekt Centar novog života, voditelj projekta Danko Bačelić (Glas Poduzetnika, u suradnji s Hrvatskim centrom za potresno inženjerstvo)
  • Projekt SIEM Technology Refresh, voditelj projekta Luka Kaštelančić (KING ICT )
  • Projekt Implementacija sustava za arhiviranje u Nova Kreditna banka Maribor, Nikolina Čujko (Comping)
  • Projekt Paketomati, Matija Pavlinek (Hrvatska pošta)

U organizaciji ovogodišnjeg Foruma treba svakako istaknuti i volontersku ulogu naših studenata Projektnog menadžmenta, i to redom: Sara Jurić, Ena Radošević, Vedran Momirski, Filip Slovenec, Sara Koščić, Petra Hrenek i Ines Jurin. Također, posebno smo ponosni i na našu diplomanticu Jovanu Kepčiju koja se trenutno nalazi u sastavu Izvršnog odbora PMI Croatia te uspješno koordinira volontere u raznim PMI projektima.

Čestitamo na ovim novim uspjesima našeg studija Projektni menadžment.

Pristupačnost