O Baltazaru

O Baltazaru

Veleučilište Baltazar Zaprešić visokoškolska je ustanova koju je u 18 godina rada odabralo više od 7000 studenata. 

Upoznaj Baltazar

Programi Veleučilišta Baltazar Zaprešić su originalni i jedinstveni, a sastavili su ih vrhunski stručnjaci i znanstvenici iz polja ekonomije.

Akreditiralo ih je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Agencija za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske. Veleučilištu su dvije neovisne međunarodne kuće dodijelile certifikat ISO 9001 za kvalitetu ukupne nastavne djelatnosti u području visokog obrazovanja za poslovnu ekonomiju i menadžment.

Veleučilište Baltazar Zaprešić izvodi više različitih studija iz više različitih znanstvenih polja.

  • Preddiplomski stručni studij Poslovanje i upravljanje sa smjerovima Poslovna ekonomija i financije, Menadžment u kulturi i Menadžment uredskog poslovanja.
  • Preddiplomski stručni studij Informacijske tehnologije; u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstvenom polju informacijske i komunikacijske znanosti.
  • Specijalistički su diplomski stručni studiji Veleučilišta Baltazar Zaprešić Projektni menadžment, Komunikacijski menadžment, Financijski menadžment te Menadžment javnog sektora.

Visok standard studiranja

Nastava se održava u suvremeno opremljenim učionicama, videokonferencijskim dvoranama te informatičkim učionicama, a za predah od studentskih obveza tu su i restoran Studentskog centra Zagreb i café-bar.

Učite s akademicima i znanstvenicima

Nastavnici koji su zaposleni na Veleučilištu Baltazar redom su vrhunski stručnjaci i znanstvenici u svojem području, a među njima je oko 30 doktora znanosti u najvišim nastavnim i znanstveno-nastavnim zvanjima, od predavača do akademika.

Pripremite putovnicu za nova znanja

Povelja Erasmus+ omogućuje studentima studiranje ili stručnu praksu u partnerskim zemljama u Europi i svijetu. Doživite studiranje, rad i život u drugačijem akademskom i kulturnom okruženju.

Veleučilište s tradicijom

Veleučilište Baltazar Zaprešić ime je dobilo po Baltazaru Adamu Krčeliću, poznatom hrvatskom povjesničaru, književnom povjesničaru, teologu i pravniku, rođenom u Šenkovcu, mjestu pokraj Zaprešića 1715. godine.

Baltazar je bio izuzetno nadaren, školovao se u Zagrebu, Beču i Bologni, a nakon što je postao doktor filozofije i bogoslovlja, obavljao je razne dužnosti. Među ostalim, bio je i zagrebački kanonik i rektor Hrvatskog kolegija u Beču.

Taj veliki duhovnik i intelektualac svojim se idejama i otvorenom kritikom žustro zalagao za reforme na svim područjima školstva, gospodarstva i upravnog uređenja, s posebnim naglaskom na odgoj mladeži u reformističkom duhu.

Baltazar je autor mnogih djela, a jednu od njegovih knjiga, Historiarum cathedralis ecclesiae Zagrabiensis partis primae tomus primus (1770.), čuva i naše Veleučilište.

Baltazar je netom prije smrti svoju privatnu knjižnicu darovao Kraljevskoj akademiji znanosti, čime je postao jedan od utemeljitelja Sveučilišne i nacionalne knjižnice u Zagrebu.

18 godina postojanja
odabralo više od 7000 studenata
130 zaposlenika
20 partnerskih zemalja
Certifikat ISO 9001

Razvoj online studija

Online način studiranja koji kombinira klasičnu i online nastavu studentima daje priliku da pokažu svoju kreativnost i nametnu se kao vješti pojedinci. 

Istovremeno, zadržavanjem tradicionalnog načina izvođenja nastave čuvamo važan kontakt studenata s nastavnikom, kao s osobom izrazito važnom za objašnjavanje gradiva, motiviranje i praćenje rezultata svakog studenta.

Uvođenjem iPada u nastavu projektom Baltazar – veleučilište na dlanu, postavljanjem platformi e-knjižnice, e-nakladništva i ulaskom u sferu m-učenja Veleučilište Baltazar Zaprešić približilo se online načinu studiranja. Želja nam je uvođenjem novih tehnologija u nastavu studentima olakšati studiranje, ali ih potaknuti i na kritičko i deduktivno razmišljanje. Stalnom nadogradnjom nastavnih elemenata, ali i zadržavanjem postojećih koji se pokažu dobrima studente označavamo kao najvažnije karike u lancu uspješnog studiranja.

Da je online izvođenje nastave budućnost studiranja, znalo je prepoznati i Veleučilište Baltazar Zaprešić, koje je oduvijek išlo ukorak s globalnim trendovima te slušalo želje i potrebe svojih studenata, koje je vješto usklađivalo s potrebama tržišta rada.

Društveno odgovorno Veleučilište

Tijekom osamnaest godina postojanja Veleučilište Baltazar Zaprešić nametnulo se kao društveno odgovorno veleučilište.

To smo postigli raznim projektima kojima je pružena pomoć ugroženim pojedincima, kao i humanitarnim organizacijama. Veleučilište u svim segmentima rada pokušava što više pomoći osobama s posebnim potrebama, pa su tako i mrežne stranice Veleučilišta posebno prilagođene.

Prilagodbom kontrasta, veličine fonta i kompatibilnošću web-stranice s elektroničkim čitačima osoba oštećena vida web-stranica Veleučilišta Baltazar Zaprešić postala je pristupačna osobama s invaliditetom.

U skladu s dokumentom koji su izradili članovi Nacionalne skupine za unapređenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja i Smjernicama za unapređenje potpore studentima s invaliditetom u visokom obrazovanju u Republici Hrvatskoj Veleučilište Baltazar Zaprešić prilagodilo se potrebama podzastupljenih i ranjivih skupina studenata u Republici Hrvatskoj, što je također u skladu s Konvencijom o pravima osoba s invaliditetom UN-a.

Veleučilište Baltazar Zaprešić tako je prema Strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije (NN, 124/14) osiguralo svim svojim sadašnjim, ali i budućim studentima lakši, jednostavniji i pristupačniji pronalazak željenih informacija.

Zašto sam upisala Baltazar? To je veleučilište koje meni i mojim kolegama daje ideje o poslovanju, organizaciji, načinu komuniciranja s kooperantima i stvaranju novih poslovnih suradnji.

Sementa Rajhard

Sementa Rajhard

Studentica

Najveće pohvale prijatelja i kolega dobio je baš Baltazar i tako je pao odabir! Po završetku 1. godine studija usavršio sam svoja dotadašnja znanja o organizaciji, financijama i pravu, komunikacijama i pregovaranju.

Rene Marincel

Rene Marincel

Student

Svi prijatelji su imali samo riječi hvale i to je prevagnulo u odluci zašto Baltazar, a ne neko drugo veleučilište. Školovanje će mi na poslu priuštiti jednu višu dimenziju, što sam prepoznao upravo u programu Baltazara.

Krešimir Jakovina

Krešimir Jakovina

Student

E-brošura

E-brošura Veleučilišta Baltazar Zaprešić donosi sve informacije o studijima, smjerovima, izvannastavnim aktivnostima, školarini i načinima njezine otplate, upisnim rokovima, lokacijama i kontaktima Veleučilišta.

Studentski časopis Baltazar

Studentski časopis Baltazar donosi intervjue s profesorima i studentima, predstavlja zanimljive projekte i radionice naših studenata, upoznaje vas s našim uspješnim diplomantima, prenosi iskustva programa Erasmus…

Prijavi se