Zanimljiva predavanja

Zanimljiva predavanja

Veleučilište Baltazar tijekom svake akademske godine za svoje studente organizira mnoštvo predavanja cijenjenih stručnjaka i znanstvenika. Početak akademske godine obilježen je uvodnim predavanjem koje se organizira za brucoše.

Gostujuća predavanja i konferencije na Baltazaru

Svake godine na veleučilištu gostuju uvaženi akademici, intelektualci i istaknuti članovi našeg društva. Tako su uvodna predavanja za naše brucoše održali tadašnji veleposlanik RH pri Europskoj uniji dr. sc. Branko Baričević, prof. dr. sc. Branko Vitale, rektor, prof. dr. sc. Damir Boras, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula, kao i mnogi drugi.

Otvoreni pozivi na konferencije i radionice

Znanstvene konferencije

Stručnjaci Veleučilišta Baltazar organizatori su brojnih međunarodno priznatih skupova poput znanstveno-stručnog skupa Menadžment, stručnog skupa Menadžment u kulturi i kreativnom poduzetništvu Zagrebačke županije, International Project Management Association Dubrovnik 2013., Knowledge Economy Network i mnogih drugih za međunarodnu zajednicu relevantnih konferencija.

Inovacije i kreativno razmišljanje

Veleučilište Baltazar organizira i satelitske konferencije kako bi naši profesori, koji ne mogu biti na mjestu događanja, sudjelovali na konferencijama i razmjenjivali ideje s kolegama. Jedna je od takvih konferencija i u organizaciji Business English Special Interest Group (BESIG). Konferencije BESIG održavaju se dva puta godišnje, a Baltazar već nekoliko godina organizira satelitski prijenos većih konferencija.

Međunarodni studenti

Karen, Rémy i Ludwig, poznatiji kao The Pilgreens, tri su studenta koja su nakon Tajlanda, Laosa, Kine, Kazahstana, Rusije, Gruzije, Armenije i Turske u svojem tuk-tuku stigli i do Zaprešića. Na Veleučilište Baltazar Zaprešić svratili su da bi našim studentima ispričali zanimljivu priču o svojem epskom putovanju. Ovi odvažni studenti uspjeli su dokazati da je moguće proputovati pola svijeta koristeći samo električnu energiju i time poslali bitnu ekološku poruku.

Zvijezde u Baltazarovu dnevnom boravku

Branko Lustig

Branko Lustig

Proslavljeni hrvatski producent i dvostruki oskarovac Branko Lustig održao je gostujuće predavanje na Veleučilištu Baltazar, organizirano u sklopu suradnje našeg Veleučilišta s udrugom Festival suvremenog židovskog filma.

U dvosatnom druženju s poznatim producentom studenti su čuli potresnu ispovijest jednog od posljednjih preživjelih logoraša Auschwitza, ali i sjajnu priču o velikoj karijeri.

Lustig je tako otkrio i kako je bilo raditi sa Stevenom Spielbergom, koliko mu je drag Russell Crowe, kako se posvađao s Georgeom Clooneyjem, da mu je najdraži film Gladijator… No, posebno mjesto u njegovu srcu ipak nosi njegov prvi film Ne okreći se, sine!

Wahyd Vannoni

U suradnji s institutom Founder Veleučilište je posjetio i Wahyd Vannoni, svjetski stručnjak za marketing i branding i predavač na Hult Business School iz Londona. Wahyd je studentima održao izuzetno zanimljivo predavanje na temu brandinga i najboljih marketinških praksi u svijetu.

Husein Hasanefendić Hus

Hus

Baltazarov dnevni boravak ugodno je mjesto za razgovor i razmjenu ideja i mišljenja, a čast da bude prvi gost u našem dnevnom boravku pripala je Huseinu Hasanefendiću Husu – gitaristu, autoru i jednom od osnivača Parnog valjka!

Prvo druženje u Baltazarovu dnevnom boravku bilo je održano u sklopu Praktikuma glazbeno-scenske produkcije Menadžmenta u kulturi. Budući menadžeri mogli su tom prilikom čuti iskustva glazbenika koji već 40 godina glazbom stvara povijest te saznati što glazbenici očekuju od menadžera, koja su njihova iskustva s menadžerima i kako on obavlja taj posao.

Massimo Savić

Massimo

U Baltazarovu dnevnom boravku ugostili smo jednog, jedinog i neponovljivog Massima! Našim budućim menadžerima u kulturi dao je sjajne savjete kako da budu najbolji u svojem poslu, objasnio im koliko je bitan tim s kojim radiš, kako provodi radne dane, kako izgledaju oni slobodni, u kojoj glazbi uživa, što ga ljuti, što ga veseli i još mnogo toga.

Lenka Udovički i Rade Šerbedžija

Lenka i Rade

Veliki dramski par Rade Šerbedžija i Lenka Udovički bili su gosti Baltazarova dnevnog boravka! U opuštenom i zanimljivom razgovoru, prožetom duhovitim dosjetkama naših gostiju, menadžeri u kulturi još su se jednom mogli uvjeriti u važnost zanimanja za koje se školuju.

Rade i Lenka začinili su razgovor sa studentima Veleučilišta Baltazar Zaprešić simpatičnim crticama iz života u Hollywoodu.

Darko Rundek

Rundek

U opuštenom razgovoru s ikonom novog vala Darkom Rundekom posjetitelji Baltazarova dnevnog boravka mogli su iz prve ruke saznati koje su razlike između pristupa glazbi nekada i sada te kako kulturnom proizvodu dati dodatnu vrijednost.

Vlastitom pričom o uspjehu, glazbenom stvaranju i ulozi menadžera u organizaciji kulturnih akcija Darko Rundek studentima je pokušao prezentirati svoju umjetničku karijeru.

Ana Rucner

Rucner

Ana Rucner prva je dama koja je sama gostovala u Baltazarovu dnevnom boravku. U opuštenoj i ugodnoj atmosferi sa studentima je razgovarala o svojoj karijeri, kulturno-turističkim projektima i humanitarnom radu te najavila koncert 15 godina ljubavi.

Uspješni menadžeri na Baltazaru

Studentima Poslovne ekonomije i financija predavanje je održao uspješni hrvatski poduzetnik Hrvoje Prpić. Predavač je na vrlo zanimljiv i iskren način pričao o osnivanju i vođenju HGspota, početcima u sferi Poslovnih anđela, pokretanju 3D virtualnog trgovačkog centra i mnogim drugim poslovnim iskustvima.

Niz zanimljivih gostujućih predavanja na smjeru Menadžment uredskog poslovanja prošle godine otvorio je Jan Sulik, voditelj Službe za razvoj elektroničkog poslovanja u Ministarstvu gospodarstva Republike Hrvatske. Studentima su tako o temi modernizacije poslovanja govorili i Dražen Crčić, tadašnji direktor Odjela za operativu informacijskih i poslovnih sustava HT-a, te doktorica psihologije Larisa Buhin koja je studente upoznala s trendovima na području organizacijske i industrijske psihologije.

Start-up školu i suradnju Veleučilišta s institutom Founder otvorio je Vanja Andrić, direktor instituta Founder za Hrvatsku, koji je studentima približio start-up Silicijske doline. Studentima su predstavljeni i mnogi drugi uspješni poduzetnički projekti kao što je start-up aplikacija Weddingella.

U sklopu kolegija Primijenjena poslovna informatika doc. dr. sc. Ivane Ogrizek Biškupić, prof. v. š., studenti su dobili priliku razgovarati s Andrijom Frinčićem, osnivačem tvrtke koja izrađuje web-stranice i aplikacije za velike svjetske tvrtke, a studentima je na primjeru svojeg poduzeća objasnio kako uz ideju i dobar tim doći do financijske potpore, pokrenuti svoj posao i plasirati proizvod na tržite.

Prijavi se