Stručna praksa - Veleučilište Baltazar Zaprešić | Veleučilište Baltazar Zaprešić

Stručna praksa - Veleučilište Baltazar Zaprešić

Veleučilište Baltazar Zaprešić visoko je učilište fokusirano na stručna i primjenjiva znanja. Upravo je zato kod nas stručna praksa obvezan dio nastavnog procesa za sve studente preddiplomskih stručnih studija svih smjerova.

Stručna se praksa obavlja u dva dijela, tijekom druge i treće godine studija, ovisno o odabranom modelu stručne prakse, a nosi ukupno 8 ECTS bodova. Da bismo svojim studentima osigurali najbolje od stručne prakse, sklopili smo ugovore o suradnji s organizacijama koje će svakom studentu dodijeliti mentora za vodstvo u praktičnom radu i radnom procesu.

Želimo svakog studenta upoznati s poslovanjem organizacije, poslovnim procesima i zadatcima radnih mjesta...

…koji odgovaraju smjeru na kojem student studira, kao i s primjenom stečenih znanja u praksi.

Modeli stručne prakse

Studenti smjera Poslovna ekonomija i financije i Menadžment uredskog poslovanja mogu odabrati jedan od predložena tri modela stručne prakse:

  1. Studenti mogu samostalno organizirati obavljanje stručne prakse kod poslodavca (kojeg sami odaberu) tijekom VI. semestra u trajanju od 160 sati.
  2. Studenti mogu organizirati obavljanje stručne prakse kod poslodavca (kojeg sami odaberu) u trajanju od 80 sati tijekom VI. semestra, a terensku će nastavu pohađati u organizaciji Veleučilišta (u trajanju od 80 sati) tijekom IV. semestra.
  3. Studenti mogu organizaciju stručne prakse u cijelosti prepustiti Veleučilištu Baltazar (80 sati terenske nastave + 80 sati kod poslodavca).

Studenti smjera Menadžment u kulturi stručnu praksu u cijelosti (160 sati) obavljaju tijekom VI. semestra studija u organizacijama koje se bave kulturnom djelatnošću.

Gdje se obavlja stručna praksa?

Studenti mogu sami odabrati organizaciju u kojoj žele obavljati stručnu praksu u Hrvatskoj ili u nekoj od država članica EU-a ili se mogu prijaviti na praksu u organizacijama s kojima je Veleučilište sklopilo sporazum o suradnji.

Samo neke od organizacija u kojima su studenti mogu odrađivati praksu: FINA, Zagrebačka banka d. d., Zagrebšped d. o. o., Zagrebački holding d. o. o., Allianz osiguranje d. d., Triglav osiguranje d. d., Radman grupa d. o. o., Udruga Prosperikon, Strojopromet d. o. o., Hrvatska pošta d. d., Konzum d. d., Hrvatska poštanska banka d. d., Viadukt d. d., Lauba – kuća za umjetnost i ljude, HNK u Zagrebu, HNK u Varaždinu, Centar za kulturu Trešnjevka, Muzej suvremene umjetnosti, Aplauz Teatar, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, Hrvatski državni arhiv, Turistička zajednica grada Zaprešića, Udruga Prosperikon, Gradsko kazalište Zorin dom Karlovac, Moderna galerija Zagreb, Narodni muzej Zadar, Hrvatski restauratorski zavod, Satiričko kazalište Kerempuh, Red Brick, Etnografski muzej, Interfilm d. o. o. i druge tvrtke.

Stručna praksa u Europskoj uniji

Veleučilište Baltazar nositelj je povelje za visoko obrazovanje ERASMUS+. Program Erasmus obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. Jedna od ključnih aktivnosti programa Erasmus+ jest mobilnost pojedinaca radi učenja i usavršavanja. Tako naši studenti mogu obaviti stručnu praksu u gotovo svim zemljama Europske unije, uz subvenciju Veleučilišta, i steći posebna znanja za specifične zahtjeve tržišta rada zemalja Europske unije.

Inicijativa za mlade - HUP

Veleučilište Baltazar partnerska je ustanova u okviru projekta Inicijativa za mlade koji je pokrenula Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj. Inicijativu, čiji je cilj razvijati vještine mladih ljudi i kvalitetno ih pripremiti za tržište rada, podržavaju tvrtke iz privatnog sektora i nekoliko profesionalnih udruga, da bi se stvorile prilike za učenje temeljeno na radu (studentska praksa) za studente u privatnim tvrtkama.

U sklopu ovog projekta studentska praksa traje najmanje 6 tjedana, u skladu sa standardima najbolje prakse u Europskoj uniji, do 6 mjeseci, uz mogućnost cjelogodišnjeg angažmana studenata. Svaki će student tijekom studentske prakse dobiti tri zadatka: (1) dnevne zadatke kao podršku osnovnoj djelatnosti tvrtke, (2) dugoročan zadatak, projekt, koji će izvršavati samostalno – temu projekta dogovaraju student i poslodavac, te (3) jednodnevno praćenje više rukovodeće osobe. Studentima su dostupni i buddyji – mentori, koji će biti zaduženi za studente za vrijeme prakse. Po završetku studentske prakse, i studenti i mentori bit će obvezni podnijeti izvješće o studentskoj praksi – izvješća će biti dostupna javnosti na web-stranici Inicijative.

Studenti svih smjerova Veleučilišta Baltazar Zaprešić moći će uz pomoć svoje AAI@EduHR lozinke pristupiti portalu, gdje će moći pretraživati ponudu stručne prakse u tvrtkama svih sektora i prijaviti se na praksu izravno poslodavcima koji će odabirati kandidate koji najbolje odgovaraju vrsti posla.

Trenutačno su dostupne ponude za obavljanje studentske prakse kao i sve dodatne informacije možete naći ovdje.

Voditelji stručne prakse

Preddiplomski stručni studiji

Spec. diplomski stručni studiji

Poslovna ekonomija i financije

Voditeljica stručne prakse: dr. sc. Petra Popek Biškupec
pbiskupec@bak.hr

Komunikacijski menadžment

Voditelj stručne prakse: Stjepan Lacković, pred.
stjepan.lackovic@bak.hr

Menadžment uredskog poslovanja

Voditeljica stručne prakse: mr. sc. Dubravka Maras
dmaras@bak.hr

Projektni menadžment

Voditelj stručne prakse: dr. sc. Zlatko Barilović
zbarilovic@bak.hr

Menadžment u kulturi

Voditelj stručne prakse: Barbara Franić, pred.
bfranic@bak.hr

Financijski menadžment

Voditelj stručne prakse: mr. sc.  Josip Kereta
jkereta@bak.hr

Kontakti

Referada - preddiplomski studiji
tel: 01/3310-321
tel: 01/3315-139
fax: 01/4001-500
preddiplomski.studij@bak.hr

Referada - diplomski studiji
tel: 01/4001-023
fax: 01/4002-781
diplomski.studij@bak.hr

Računovodstvo
tel: 01/3357-642
fax: 01/3310-264
financije@bak.hr

IBAN: HR4423600001101282482
Studiraj na
Baltazaru

Ova stranica koristi kolačiće za bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj stranici su podešene na "dozvoli kolačiće" kako bi omogućili što bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta. Ukoliko nastavite koristiti web stranicu bez promjene postavki kolačića ili ako kliknete na "Prihvaćam" ispod teksta, tada se slažete s ovim.

Zatvori