Turistički vodiči i voditelji poslovnica - Veleučilište Baltazar Zaprešić | Veleučilište Baltazar Zaprešić

Turistički vodiči i voditelji poslovnica - Veleučilište Baltazar Zaprešić

PRIJAVE U TIJEKU ZA SEMINARE U TRAVNJU

Seminar za turističke vodiče i voditelje poslovnica

Volite putovanja i rad s ljudima, komunikativni ste, dinamični i kreativni? Tražite posao koji je ne samo dobro plaćen nego i zabavan? Postanite licencirani turistički vodič ili voditelj poslovnice i priključite se dinamičnom turističkom sektoru.

Veleučilište Baltazar provodi seminare za licenciranje voditelja poslovnice turističke agencije i turističkog vodiča u Zagrebu i Biogradu na Moru, uz mogućnost slušanja predavanja online. Moguće je dobiti licencije za Zagreb, Zagrebačku županiju, Zadarsku županiju i Ličko-senjsku županiju. Seminari uključuju i terensku nastavu, koja će se odvijati u prekrasnom Biogradu na Moru.

Današnji turizam postaje sve kompleksniji, pa tako i zahtjevi turista postaju usmjereni na ostvarenje turističke iluzije savršenog putovanja, u čijem je stvaranju jedna od najvažnijih karika upravo turistički vodič. Svojim znanjem, pristupom, zanimljivim pričama i strastvenošću u pripovijedanju turistički vodič stvara upečatljivi doživljaj destinacije koju turisti posjećuju. Osim toga, ovo je visokocijenjen i dobro plaćen posao koji možete obavljati i uz svoje stalno zaposlenje.

Uvjeti za pohađanje seminara: 

 • najmanje srednja stručna sprema
 • državljanstvo Republike Hrvatske ili zemlje članice Europske Unije
 • poslovna sposobnost
 • aktivno znanje najmanje jednog svjetskog jezika i poznavanje još jednog (samo za voditelja poslovnice).

Trajanje seminara 

Ovisno o programu, 3 ili 6 tjedana (ponedjeljak – petak u poslijepodnevnim satima i subota u jutarnjim satima), vikendom stručni izleti (terenske nastave).

Multimedijske dvorane Veleučilišta, Lastovska 23, Zagreb. Seminar je, osim u učionici, moguće pratiti i online (sustav za učenje na daljinu e-Baltazar).

Cijene seminara

Cijene se kreću od 1700 do 4000 kuna, ovisno o seminaru.

Cijena uključuje troškove seminara i predavanja, nastavne materijale, polaganje stručnog ispita, polaganje posebnog dijela ispita na jednom stranom jeziku, izlazak na dva ispitna roka te praćenje dijela predavanja pomoću sustava za učenje na daljinu e-Baltazar.

Saznaj detaljne cijene seminara

 • Voditelj poslovnice turističke agencija – cijena: 3.100,00 kuna
 • Turistički vodič (opći dio*) + posebni dio Zagreb i Zagrebačka županija – cijena općeg dijela: 3.900,00 kuna, uključen 1 strani jezik; svaki dodatni strani jezik 300 kuna, cijena posebnog dijela ZG + ZŽ: 1.500,00 kuna (*položen opći dio ispita je preduvjet za polaganje posebnih dijelova po županijama)
 • Posebna cijena paketa: voditelj poslovnice + turistički vodič (opći dio) + posebni dio Zagreb i ZŽ: 7.500,00 kn
 • Posebni dio: Zadarska županija – cijena: 2.700,00 kuna (uključen prijevoz busom tijekom terenske nastave), polaznici snose trošak prijevoza do/od Biograda i smještaja u Biogradu prema vlastitoj organizaciji
 • Posebni dio: Ličko-senjska županija – cijena: 1.600,00 kn (uključen prijevoz busom tijekom terenske nastave, polaznici snose trošak smještaja tijekom terenske nastave)

Termini održavanja seminara

 • Voditelj poslovnice turističke agencija – početak seminara: 16. 04. 2018. (Zagreb, Lastovska 23)
 • Turistički vodič (opći dio) + posebni dio Zagreb i Zagrebačka županija – početak seminara: 16. 04. 2018. (Zagreb, Lastovska 23)
 • Posebni dio: Zadarska županija – predavanja 12. i 13. 05. (Biograd na Moru), terenska nastava 26. i 27. 05.
 • Posebni dio: Ličko-senjska županija – predavanja 14. i 15. 05. (Zagreb), terenska nastava 19. i 20. 05.

Napomena: ovo je zadnji seminar koji će se održati prema starom programu odnosno Pravilniku o polaganju ispita za turističkog vodiča prije nego što na snagu stupi novi.

Veleučilište Baltazar poziva sve zainteresirane kandidate na upis seminara za turističkog vodiča i polaganje stručnog ispita u općem dijelu i posebnom dijelu za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju, na temelju Zakona o pružanju usluga u turizmu (NN 68/07, 88/10 i 30/14) i Pravilnika o stručnom ispitu za turističke vodiče i ispitnom programu za turističke pratitelje (NN 50/08), a sukladno dopusnici Ministarstva turizma Republike Hrvatske za provođenje stručnog ispita za turističkog vodiča.

Veleučilište Baltazar poziva zainteresirane kandidate na upis seminara za voditelja poslovnice turističke agencije i polaganje stručnog ispita na temelju Zakona o pružanju usluga u turizmu (NN 68/07, 88/10 i 30/14) i Pravilnika o stručnom ispitu za voditelja poslovnice (NN 50/08), a sukladno dopusnici Ministarstva turizma Republike Hrvatske za provođenje stručnog ispita za voditelja poslovnice.

Popunite prijavnicu za seminar

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas s povjerenjem na e-mail: toni.ganjto@bak.hr.

Studiraj na
Baltazaru

Ova stranica koristi kolačiće za bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj stranici su podešene na "dozvoli kolačiće" kako bi omogućili što bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta. Ukoliko nastavite koristiti web stranicu bez promjene postavki kolačića ili ako kliknete na "Prihvaćam" ispod teksta, tada se slažete s ovim.

Zatvori