Upisi na preddiplomske stručne studije - Veleučilište Baltazar Zaprešić | Veleučilište Baltazar Zaprešić

Upisi na preddiplomske stručne studije - Veleučilište Baltazar Zaprešić

Upisi na preddiplomske stručne studije

Na temelju članka 77. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju i odluke Stručnog vijeća od 27. veljače 2017. godine Veleučilište s pravom javnosti BALTAZAR ZAPREŠIĆ iz Zaprešića raspisuje Natječaj za upis na preddiplomske stručne studije u akademskoj godini 2017./2018.

Tri studijska smjera preddiplomskog stručnog studija Poslovanje i upravljanje

Poslovna ekonomija i financije (redoviti studij 110, izvanredni studij 80)
Menadžment u kulturi (redoviti studij 15, izvanredni  studij 30)
Menadžment uredskog poslovanja (redoviti studij 20, izvanredni studij 70)

Mjesto studiranja jest Zaprešić, a izvanredni studenti moći će studirati i online. Više o mogućnosti online studiranja pročitajte ovdje.

Preddiplomski stručni studij Informacijske tehnologije 

Broj mjesta za upis na studij Informacijske tehnologije u Zaprešiću jest 10 studenata za redoviti studij i 20 studenata za izvanredni studij.

Preddiplomski stručni studij Poslovanje i upravljanje u Biogradu na Moru

Na Dislocirani studij Biograd na Moru, smjer Poslovna ekonomija i financije, upisivat će se 10 redovitih studenata i 25 izvanrednih studenata.

O studijima

Stručni naziv: za završeni preddiplomski stručni studij Poslovanje i upravljanje: stručni/stručna prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) ekonomije (bacc. oec.), a za završeni preddiplomski stručni studij Informacijske tehnologije: stručni/stručna prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) informacijskih tehnologija (bacc. techn. inf.).

Trajanje svih studija: 6 semestara

ECTS bodovi za sve studije: 180 bodova

Uvjeti upisa

Temeljni uvjeti upisa završena su četverogodišnja srednja škola, položena državna matura ili položen razredbeni ispit na Veleučilištu i potpisan Ugovor o studiranju.

Upis na temelju državne mature, bez obveze polaganja razredbenog ispita na Veleučilištu, izravno će se upisati kandidati koji u školskoj godini 2016./2017. polože državnu maturu i tako završe svoje četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje. Ovi se kandidati za upis prijavljuju u Nacionalnom informacijskom sustavu prijava na visoka učilišta (NISpVU), kojem pristupaju na mrežnoj stranici www.postani–student.hr.

Na temelju položene državne mature, bez obveze polaganja razredbenog ispita na Veleučilištu, izravno će se moći upisati i oni kandidati koji su državnu maturu položili u ranijim školskim godinama. Ovi se kandidati za upis prijavljuju izravno u Studentsku službu Veleučilišta u Zaprešiću, Vladimira Novaka 23, a za Dislocirani studij Biograd na Moru u Studentsku službu u Srednjoj školi Biograd na Moru. Uz prijavu za upis, ovi kandidati prilažu domovnicu, rodni list, svjedodžbe svih razreda srednje škole i dokaz o položenoj državnoj maturi.

Oni kandidati koji se upisuju putem državne mature, čiji se rezultati očekuju nakon 12.7., mogu ispuniti elektronički obrazac po primitku neslužbenih rezultata. Snimak liste neslužbenih rezultata, popunjeni elektronički obrazac i ostalu dokumentaciju dostavite na e-mail adresu: info@bak.hr.

Upis na temelju položenog razredbenog ispita provest će se razredbenim postupkom koji se zasniva na vrednovanju općeg uspjeha kandidata u sva četiri razreda i završnog ispita srednje škole te provjeri njihova znanja na razredbenom ispitu. Na razredbenom ispitu kandidati za preddiplomski stručni studij Poslovanje i upravljanje pišu test iz opće kulture i informiranosti te za preddiplomski stručni studij Informacijske tehnologije test iz informatike, matematike i engleskog jezika.

Na temelju vrednovanja uspjeha u srednjoj školi i rezultata razredbenog ispita utvrđuje se lista uspješnosti (rang-lista) kandidata za upis.

Postupak prijave za upis

Prijave za upis predaju se ili na e-adresu: info@bak.hr ili u Studentsku službu Veleučilišta Baltazar Zaprešić u Zaprešiću, Vladimira Novaka 23, svakim radnim danom od 8 do 16 sati, a utorkom, srijedom i četvrtkom do 18 sati te svake druge i treće subote u mjesecu od 8 do 12 sati. Za Dislocirani studij Biograd na Moru u Studentsku službu u Srednjoj školi Biograd na Moru svakim radnim danom od 17 do 20 sati ili na e-adresu: referada.biograd@bak.hr.

Da biste se prijavili potrebno je:

 • popuniti elektronički obrazac
 • nakon što ispunite elektronički obrazac potrebno je dostaviti domovnicu, rodni list, svjedodžbe svih razreda srednje škole i svjedodžbu o završnom ispitu ili položenoj državnoj maturi na e-mail: info@bak.hr
 • dostaviti potvrde o plaćenima naknadama:
  • za razredbeni postupak s obvezom polaganja razredbenog ispita u iznosu od 400,00 kn
  • za razredbeni postupak bez obveze polaganja razredbenog ispita u iznosu od 200,00 kn.

Naknada se uplaćuje na žiroračun Veleučilišta IBAN: HR4423600001101282482, otvoren u Zagrebačkoj banci d. d. Zagreb. U polje poziv na broj potrebno je upisati OIB kandidata, a model brojeve 00. Strani državljani i kandidati koji su se obrazovali u inozemstvu prilažu i rješenje o ekvivalenciji inozemne svjedodžbe.

Da biste se upisali potrebno je donijeti:

 • dvije fotografije veličine 4 x 6 cm
 • dokaz o podmirenim troškovima indeksa i obrazaca: 500,00 kn
 • dokaz o podmirenim troškovima osiguranja: 50,00 kn
 • sve originalne dokumente (ako nisu predani pri upisu)
 • dokaz o uplati školarine prema utvrđenoj dinamici plaćanja (Odluku o načinima plaćanje školarine pogledajte ovdje)

NAPOMENA: Uplatnice s podatcima za podmirenje  troškova osiguranja, indeksa i obrazaca te prve rate školarine se preuzimaju na Veleučilištu prilikom upisa.  

Rokovi za prijavu i upis

Treći upisni rok

 • Prijave za treći upisni rok predaju se od 25.09. do 6. 10.2017.
 • Razredbeni ispit za studij u Zaprešiću provest će se 6.10.2017. u 17,00 sati
 • Upis na studij u Zaprešiću provest će se  9.10.2017. od 8,00 do 18,00 sati

Prijelazi s drugih visokih učilišta

 • Prijave za upis studenata koji prelaze s drugih visokih učilišta zaprimat će se od 15. 3. do 6. 10. 2017.

Upisi na studij provest će se 9. 10. 2017.

Dobro došli u Baltazarovo hoodie društvo! Svakom novom studentu u znak dobrodošlice poklanjamo službenu Baltazarovu hoodie.

Kontaktirajte nas

Vaše ime (obavezno)

Vaš email (obavezno)

Vaša poruka

Studiraj na
Baltazaru

Ova stranica koristi kolačiće za bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj stranici su podešene na "dozvoli kolačiće" kako bi omogućili što bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta. Ukoliko nastavite koristiti web stranicu bez promjene postavki kolačića ili ako kliknete na "Prihvaćam" ispod teksta, tada se slažete s ovim.

Zatvori