Student program

ERASMUS+

Veleučilište Baltazar Zaprešić programom ERASMUS+ razvija međunarodnu suradnju u obrazovanju, znanosti i poslovanju razvojem odnosa s partnerskim ustanovama u svijetu, poticanjem mobilnosti studenata i nastavnika te sudjelovanjem u međunarodnim programima i projektima.

0 +
institucija partnera

Veleučilište Baltazar Zaprešić programom ERASMUS+ ima sklopljenu suradnju s više od 50 institucija u preko 20 zemalja svijeta.

Studiji na engleskom

Suradnja sa svim studijima diljem zemalja se odvija na engleskom jeziku.

Razmjena studenata

U sklopu programa te prema dogovoru između ustanova i studenata se vrše međusobne razmjene.

Istraživački centri

Steknite bogato iskustvo u priznatim obrazovnim ustanovama koje će vam promijeniti karijeru.

Razmjena studenata

Međunarodna suradnja

Međunarodna suradnja odnosi se na provođenje aktivnosti u obliku razmjene studenata i djelatnika Veleučilišta u znanstvenom i/ili stručnom području. Mobilnost kao takva je vrlo važan dio internacionalizacije Veleučilišta jer kako svojim zaposlenicima, tako se i studentima omogućuju razna usavršavanja, nova iskustva, nove suradnje, rad na inozemnim projektima, provođenje istraživanja i mnoge druge aktivnosti koje u konačnici pružaju kompetitivnu prednost u odnosu na druge kao i ulaz u svijet.

S druge strane, svaki inozemni student ili zaposlenik neke obrazovne institucije koji dolazi na razmjenu na Veleučilište Baltazar također dobiva maksimalnu podršku i prilike u obliku raznih suradnji, rada na projektima, nova iskustva, upoznavanje kulture, mogućnost istraživanja i tome slično.

Internacionalizacija

Internacionalizacija se odnosi na razvoj međunarodnih odnosa s partnerskim ustanovama u svijetu, poticanje mobilnosti studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja, te sudjelovanja u međunarodnim projektima i programima u području visokog obrazovanja. S obzirom na sve globalne promjene, a radi što veće internacionalizacije, Veleučilište Baltazar potpisalo je Erasmus povelju za visoko obrazovanje 2013. godine, te se obvezalo za provedbu iste za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

Internacionalizacija je jedan od važnih strateških ciljeva Veleučilišta Baltazar Zaprešić koje teži postati jako, prepoznatljivo veleučilište zbog kvalitete svojih studijskih programa, istraživanja i usluga koje pruža svojim studentima i zaposlenicima.

Veleučilište Baltazar Zaprešić aktivno sudjeluje u programu Erasmus od 2013. godine 2021. godine Veleučilištu Baltazar Zaprešić dodijeljena je Erasmus sveučilišna povelja (Erasmus Charter for Higher Education 2021-2027).

Veleučilište je potpisalo više od 60 Erasmus bilateralnih sporazuma s partnerskim sveučilištima, pružajući studentima i osoblju mogućnosti međunarodne mobilnosti.

Voditelji i koordinatori programa

Voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju
Kristina Đolo Labus, univ. spec. rel. publ.
kdololabus@bak.hr
Skype: kristina2212, utorak i četvrtak 10 – 12 sati uživo!