22/03/2024

Terenska nastava studenata Menadžmenta javnog sektora u Zadru i Zagrebu

U sklopu redovitog nastavnog procesa studentima stručnog diplomskog studija Menadžment javnog sektora organizirana je terenska nastava u Zadru i Zagrebu.

Dana 19.03.2024. godine studenti Menadžmenta javnog sektora u pratnji voditelja studija dr. sc. Ninoslava Gregurića-Bajze i profesora dr. sc. Pave Ivića, boravili su na terenskoj nastavi u trgovačkom društvu INOVATIVNI d.o.o. Zadar gdje im je Dubravka Meštrović specijalistica za potporu poduzetništvu prezentirala vlasničku, organizacijsku i upravljačku strukturu, te viziju, misiju i temeljne poslovne ciljeve i referenca ovoga društva u vlasništvu Grada Zadra. Svojim djelovanjem “Inovativni” doprinosi koordinaranom i integriranom razvoju informatičko komunikacijskih usluga i infrastrukture za potrebe lokalne uprave. U završnom dijelu terenske nastave studenti su posjetili nekoliko malih i srednjih poduzetnika kojima “Inovativni” pruža poslovne i tehničke usluge.

Dana 21.03.2024. godine, studenti Menadžmenta javnog sektora su u pratnji voditelja studija dr. sc. Ninoslava Gregurića-Bajze i profesora dr. sc. Zlatka Barilovića boravili su na terenskoj nastavi u trgovačkom društvu APIS IT d.o.o. Zagreb. Studente i profesore je ispred APIS IT-a pozdravila voditeljica Ureda za ljudske potencijale Mirna Rotim, a nakon čega je o povijesti, organizacijskoj i upravljačkoj strukturi i projektima APIS IT-a govorila voditeljica Odjela komunikacija i marketinga Juliana Štrbić. O digitalizaciji tijela državne, regionalne i lokalne uprave studente je upoznala izvršna direktorica Sektora poslovnih operacija Maja Širić, a Iva Hren iz Ureda za ljudske potencijale, prezentirala im je mogućnosti zapošljavanja i benefite koje svojim kadrovima pruža ovo trgovačko društvo. Studenti su s velikom pozornošću slušali o ulozi i doprinosu APIS IT-a u pružanju strateške, stručne i provedbene usluge javnom sektoru Republike Hrvatske u planiranju, razvoju, podršci i održavanju poslovno-informacijskih sustava po principima umrežene i korisnički usmjerene uprave. Ovo trgovačko društvo u vlasništvu Republike Hrvatske značajno doprinosi kontinuiranoj izgradnji i održavanju sustava koji omogućuju istodobnu i međusobnu komunikaciju unutar tijela javne uprave, kao i komunikaciju s europskim organizacijama i institucijama, s ciljem željenog iskoraka državne, regionalne i lokalne samouprave u transparentniju, bržu, učinkovitiju i građanima prilagođeniju upravu – upravu budućnosti.

U ime Veleučilišta Baltazar Zaprešić i jednim i drugim domaćinima je zahvalio dr. sc. Ninoslav Gregurić-Bajza, voditelj studija Menadžment javnog sektora.

Na kraju obje terenske nastave studenti su se zadržali u kraćem druženju s voditeljem studija i nazočnim profesorima gdje su u međusobnom razgovoru razmijenili svoja iskustva studiranja na Veleučilištu Baltazar.