Upoznaj Baltazar

Upoznaj Baltazar

Dobro znamo da upis na studij nije lagana odluka. Zato ti želimo ponuditi visoko učilište koje će te zaista pripremiti za karijeru kakvu želiš. Od 2001. godine do danas, Baltazar je izabralo preko 7000 studenata. Pridruži im se...

Zanimljiva predavanja

Često u goste pozivamo poznate i priznate stručnjake iz svih tokova života. Tijekom studiranja na Baltazaru imat ćeš prilike redovito slušati njihova predavanja i saznati nešto novo i zanimljivo.

Saznaj više

Školarina i pogodnosti

Saznaj cijene studija za sve smjerove i načine na koje možeš financirati studij.

Uz to, za studente smo pripremili različite popuste i pakete pogodnosti ovisno o statusu, članstvu u udrugama i slično. Ne zaboravi provjeriti ispunjavaš li uvjete za neki od njih.

Saznaj više

Sport i aktivnosti

Bilo da tvoji talenti leže u odbojci, futsalu, trčanju, krosu, atletici ili nekom drugom sportu, na Baltazaru možeš pokazati svoje vještine.

Pridruži se nekoj od naših nagrađivanih ekipa i natječi se u više od 30 sportova. Postani dio momčadi i pomozi nam da pokažemo da smo zaista najbolji.

Saznaj više

Studiraj u inozemstvu

Upiši studij ili stručnu praksu na nekom od naših partnerskih veleučilišta u više od 20 zemalja. Stekni nova znanja i vještine radeći na inozemnim projektima, istraživanjima i drugim aktivnostima koje će ti dati ozbiljan početni zamah u budućoj karijeri.

Saznaj više

Najčešća pitanja

Sva pitanja

Koji su važni datumi za upise na studije?

Prvi upisni rok Studij u Zaprešiću: Primanje prijava:  15. ožujak – 17. srpanj 2018. Razredbeni ispit (online):  28.3., 25.4., 23.5., 13.6., 27.6.,  i 18.7. 2018. Upisi: 19. srpanj 2018. Dislocirani studij u Biogradu na Moru: Primanje prijava:  15. ožujak –  17. srpanj 2018. Razredbeni ispiti (online):  28.3., 25.4., 23.5., 13.6., 27.6.,  i 18.7. 2018. Upisi: 20. srpanj 2018.   Drugi upisni rok Studij u Zaprešiću: Primanje prijava: 27. kolovoz –  18. rujan 2018. Razredbeni ispit (online):  5.  i  19. rujan 2018. Upisi: 20. rujan 2018. Dislocirani studij u Biogradu na Moru. Primanje prijava:  27. kolovoz – 18. rujan 2018. Razredbeni ispiti (online):  5.  i  19. rujan 2018. Upisi: 21. rujan 2018. Treći upisni rok Studij u Zaprešiću i Dislocirani studij BnM Primanje prijava: 24. rujan – 4. listopad 2018. Razredbeni ispit (online):  4. listopad 2018. Upisi: 5. listopad 2018. Četvrti upisni rok Studij u Zaprešiću Primanje prijava: 9. listopada – 22. listopad 2018. Razredbeni ispit (online):  23. listopad 2018. Upisi: 24. listopad 2018. Prijelazi s drugih visokih učilišta  Studij u Zaprešiću i Dislocirani studij BnM Primanje prijava: 15. ožujak –  4. listopad 2018. Upisi na studij u Zaprešiću: 19.7., 20.9. i 5.10.2018. Upisi na studij u BnM: 20.7., 21.9. i 5.10.2018.

Kolika je školarina?

Godišnja školarina za smjerove Poslovna ekonomija i financije, Menadžment u kulturi i Menadžment uredskog poslovanja iznosi 17 000,00 kuna, a za studij Informacijske tehnologije 20 000,00 kuna. Veleučilište pruža različite mogućnosti otplate i popusta na školarinu, prilagođene mogućnostima studenata.

Koje vrste popusta na školarinu nudi Veleučilište?

Pravo na popust pri plaćanju školarine za jednu studijsku godinu može se ostvariti u sljedećim slučajevima: za jednokratno plaćanje cijelog iznosa godišnje školarine obiteljski popust pravne osobe studenti koji u roku završe studij studenti članovi Alumni kluba najuspješniji studenti.

Koja je razlika u pravima redovitih i izvanrednih studenata?

Studenti mogu biti redoviti, izvanredni ili studenti gosti. Redoviti studenti studiraju prema programu koji se temelji na punoj nastavnoj satnici te sukladno propisima ostvaruju sva prava iz zdravstvenog osiguranja, subvencioniranu prehranu (X-ica), subvencionirani prijevoz i mogućnost rada preko Student servisa. Izvanredni studenti studiraju prema istom studijskom programu kao i redoviti, ali po posebnom izvedbenom nastavnom planu koji je organizacijski prilagođen potrebama studenata. Studenti gosti studenti su drugog visokog učilišta koji u okviru programa razmjene studenata upisuju dijelove studijskog programa na Veleučilištu.

Kamo studenti mogu otići na studij ili stručnu praksu?

Ustanova ili organizacija primatelj mora se nalaziti u jednoj od Erasmus+ programskih zemalja. Točnije, studenti će moći studirati u ustanovama koje s Veleučilištem Baltazar sklope međuinstitucijski sporazum. Jednako tako, ustanove u programskim zemljama morat će biti nositeljice Erasmus povelje za visoko obrazovanje. Studenti  stručnu praksu  mogu obavljati u bilo kojoj javnoj ili privatnoj organizaciji aktivnoj na tržištu rada ili na polju obrazovanja, osposobljavanja i mladih, kao što su, primjerice, javno ili privatno, malo, srednje ili veliko poduzeće (uključujući društveno poduzetništvo), javno tijelo na lokalnoj, regionalnoj ili nacionalnoj razini, društveni partner ili drugi predstavnik iz svijeta rada, uključujući gospodarske komore, obrtničke komore, strukovna udruženja i sindikate, instituti za istraživanje, zaklade, škole/instituti / obrazovni centri (na bilo kojoj razini obrazovanja, uključujući strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih), neprofitne organizacije, nevladine udruge, savjetovališta i informativni servisi. Stručnu praksu također mogu obavljati na visokom učilištu u jednoj od programskih zemalja, no ne mogu u ovim organizacijama: institucije EU-a i druga  tijela EU-a, uključujući specijalizirane agencije čiji se popis nalazi na  ovoj stranici , organizacije koje provode programe EU-a (npr., nacionalne agencije). Da biste točno znali u kojoj ustanovi možete studirati odnosno obaviti stručnu praksu, molimo vas da se obratite Uredu za međunarodnu suradnju na vašem visokom učilištu.

Što pokriva stipendija Erasmus?

Stipendija Erasmus djelomično pokriva troškove smještaja, puta i osiguranja. Iznos troškova smještaja, puta i osiguranja ovisi o stranoj državi.

Koliki je prosječni iznos financijske potpore / stipendije za studente?

Iznos mjesečne potpore ovisi o zemlji u kojoj se ostvaruje mobilnost. Mjesečni iznosi za pojedine programske zemlje: Skupina Zemlje Iznos financijske potpore (EUR/mjesečno) Programske zemlje s višim troškovima života Austrija, Danska, Finska, Francuska, Irska, Italija, Lihtenštajn, Norveška, Švedska, Švicarska, Ujedinjeno Kraljevstvo 460 Programske zemlje sa srednjim troškovima života Belgija, Češka, Cipar, Njemačka, Grčka, Island, Luksemburg, Nizozemska, Portugal, Slovenija, Španjolska, Turska 410 Programske zemlje s nižim troškovima života Bugarska, Estonija, Mađarska, Latvija, Litva, Malta, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Makedonija 360 Studenti s invaliditetom , zbog mogućih povećanih troškova pri realizaciji  mobilnosti, imaju pravo na iznos financijske potpore uvećan sukladno stupnju invaliditeta. Studenti nižeg socioekonomskog statusa  mogu dobiti dodatna financijska sredstva za odlazak na mobilnost u iznosu od 200 eura mjesečno. Kriterij za određivanje pripadnosti skupini nižeg socioekonomskog statusa preuzet je iz Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju. Veleučilište će studente koji budu izabrani na Natječaju obavijestiti o mogućnosti potraživanja dodatnih sredstava, kao i o dokumentaciji koju je potrebno dostaviti  radi odobrenja dodatnih sredstava.

Kako se u programu Erasmus+ prijavljuje za studij ili stručnu praksu u inozemstvu?

Studenti se prijavljuju na natječaj koji Veleučilište raspisuje u travnju za narednu akademsku godinu. Ured za međunarodnu suradnju Veleučilišta Baltazar na mrežnoj stranici Veleučilišta te osobno nudi informacije o uvjetima sudjelovanja u mobilnostima Erasmus+ — detaljima postupka odabira studenata, potrebnim dokumentima, popisu učilišta na kojima studenti mogu ostvariti mobilnost te uvjetima koje studenti moraju poštivati tijekom boravka na inozemnoj ustanovi.

Erasmus za mlade poduzetnike

Erasmus za mlade poduzetnike međunarodni je program razmjene koji mladim poduzetnicima pruža priliku da uče od iskusnih poduzetnika u zemljama koje sudjeluju u programu. Više informacija možete pronaći na mrežnoj stranici  http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/ .

Sva pitanja

Zašto sam upisala Baltazar? To je veleučilište koje meni i mojim kolegama daje ideje o poslovanju, organizaciji, načinu komuniciranja s kooperantima i stvaranju novih poslovnih suradnji.

Sementa Rajhard

Studentica

Najveće pohvale prijatelja i kolega dobio je baš Baltazar i tako je pao odabir! Po završetku 1. godine studija usavršio sam svoja dotadašnja znanja o organizaciji, financijama i pravu, komunikacijama i pregovaranju.

Rene Marincel

Student

Svi prijatelji su imali samo riječi hvale i to je prevagnulo u odluci zašto Baltazar, a ne neko drugo veleučilište. Školovanje će mi na poslu priuštiti jednu višu dimenziju, što sam prepoznao upravo u programu Baltazara.

Krešimir Jakovina

Student

Partneri Veleučilišta Baltazar Zaprešić

Svi partneri
Prijavi se