Poslovna ekonomija i financije - Veleučilište Baltazar Zaprešić | Veleučilište Baltazar Zaprešić

Poslovna ekonomija i financije - Veleučilište Baltazar Zaprešić

Tijekom stručnog studija Poslovna ekonomija i financije studenti se upoznaju sa suvremenim znanstvenim spoznajama i stječu vještine vezane uz operativno poslovanje i upravljanje poduzećem u promjenjivoj okolini, prvenstveno na operativnoj razini odlučivanja.

Studij: Poslovanje i upravljanje
Usmjerenje: Poslovna ekonomija i financije
Voditelj usmjerenja: dr. sc. Miroslav Gregurek  /mgregurek@bak.hr/
Trajanje: 3 akademske godine, 6 semestara
Način studiranja: redoviti i izvanredni
ECTS bodovi: 180
Stručni naziv koji se stječe završetkom studija: stručni/stručna prvostupnik/prvostupnica ekonomije, bacc. oec. (s naznakom naziva smjera i dodatnoj ispravi uz diplomu u kojoj pišu svi kolegiji odslušani tijekom studija)

 • Odabrao sam Baltazar i prezadovoljan sam!
  Po završetku preddiplomskoga studija planiram nastaviti diplomski studij Financijski menadžment i svakako bih svakomu preporučio da upiše ovaj fakultet.

  Rene Marincel, organizator Vjenčanja Marincel

 • Svaka pohvala profesorima i njihovim asistentima koji imaju puno strpljenja i dobre volje za sva naša pitanja i nedoumice, a takvih ima podosta ali naučit ćemo mi to sve uz njihovu pomoć!

  Krešimir Jakovina, manager poslovnog odnosa u Raiffeisenbank Austria Zagreb (RBA) za vođenje portfelja privatnih klijenata

 • Zašto sam upisala Baltazar?
  To je Fakultet koji meni i mojim kolegama daje ideje o poslovanju, organizaciji, načinu komuniciranja sa kooperantima i stvaranju novih poslovnih suradnji. 

  Sementa Rajhard, glumica/glazbenica/voditeljica zabavnog parka

Stručni studij Poslovna ekonomija i financije obuhvaća moderan, sustavni pristup u shvaćanju poslovanja i upravljanja poduzećem na operativnoj razini odlučivanja. Nastavni program studija koncipiran je tako da integrira suvremene znanstvene spoznaje i vještine vezane uz operativno poslovanje i upravljanje poduzećem, kao i saznanja o modelima, tehnikama i metodama primjene stečenih znanja i vještina u različitim područjima praktičnog djelovanja poduzeća.

Studenti u tri godine studiranja na studiju Poslovna ekonomija i financije stječu znanja potrebna za:

 • pokretanje, vođenje i analiziranje vlastitih poslovnih pothvata
 • aktivno sudjelovanje, donošenje odluka i rješavanje problema u procesu operativnog poslovnog odlučivanja u poduzeću
 • pripremu odgovarajućih podloga za donošenje operativnih poslovnih odluka u poduzeću
 • primjenu postupaka, metoda i tehnika na razini operativnog poslovnog odlučivanja u poduzeću
 • analizu i interpretaciju ostvarenih rezultata na razini operativnog poslovnog odlučivanja u poduzeću
 • istraživački rad.

Studenti smjera Poslovna ekonomija i financije često sudjeluju i pobjeđuju na raznim državnim i međunarodnim natjecanjima. Svaki je tim koji se želi natjecati pod mentorstvom profesora pa su tako samo u 2015. godini naši studenti odnijeli pobjedu na PAR start up klinici u Rijeci, osvojili 3. mjesto na međunarodnom  natjecanju Business Plan NIBS u Finskoj i sudjelovali na natjecanju Business Plan Competition održanom u Missouriju, SAD. Osim u projektima, studenti u sklopu seminara sudjeluju i u parlaonici oko aktualnih ekonomskih tema i redovito odlaze na terensku nastavu.

Primjer praktične nastave

Studenti treće godine na kolegiju Menadžment malog poduzeća prezentirali su stručnom žiriju svoje projekte u sklopu start up radionice.

Studiraj na
Baltazaru

Ova stranica koristi kolačiće za bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj stranici su podešene na "dozvoli kolačiće" kako bi omogućili što bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta. Ukoliko nastavite koristiti web stranicu bez promjene postavki kolačića ili ako kliknete na "Prihvaćam" ispod teksta, tada se slažete s ovim.

Zatvori