Školarina i pogodnosti - Veleučilište Baltazar Zaprešić | Veleučilište Baltazar Zaprešić

Školarina i pogodnosti - Veleučilište Baltazar Zaprešić

Najpovoljniji uvjeti studiranja

Veleučilište sa svakim studentom sklapa Ugovor o studiranju u kojem se obvezuje izvesti program po standardima koje propisuju Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju i Nastavni plan i program studija, a student se obvezuje izvršavati obveze prema Pravilniku o studiranju i platiti školarinu prema ugovorenoj dinamici. Školarine koje uplaćuju studenti isključivi su izvor financiranja Veleučilišta.

  • Školarina za preddiplomski stručni studij Poslovanje i upravljanje u sva tri studijska smjera, Poslovna ekonomija i financije, Menadžment u kulturi i Menadžment uredskog poslovanja, iznosi 17 000,00 kuna za jednu studijsku godinu.
  • Školarina za preddiplomski stručni studij Informacijske tehnologije iznosi 20 000,00 kuna za jednu studijsku godinu.
  • Školarina za sve specijalističke diplomske stručne studije, Projektni menadžment, Komunikacijski menadžment, Financijski menadžment, Menadžment javnog sektora, iznosi 20 000,00 kuna za jednu studijsku godinu.

Troškovi upisne dokumentacije i indeksa iznose 500,00 kuna, troškovi godišnjeg osiguranja 50,00 kn, a plaćaju se pri upisu.

Što uključuje školarina?

Školarina uključuje sva predavanja, vježbe, seminare i korištenje knjižnične građe potrebne za studiranje. Također, ona uključuje i dodatne prednosti koje studentima olakšavaju studiranje, kao što su subvencionirana prehrana, subvencionirani krediti, rad u manjim grupama, tutori i mentori koji su na raspolaganju studentima, vrhunska Microsoft i Apple tehnologija te softveri koji su studentima dostupni i u slobodno vrijeme, iPadi za studente uključene u projekt Veleučilište na dlanu, besplatan Wi-Fi, školarina na partnerskim institucijama za ERASMUS+ razmjenu.

Koji su uvjeti otplate?

Veleučilište je svojim studentima osiguralo razne uvjete otplate, uz popust za jednokratno gotovinsko plaćanje (7 %). Studenti mogu odabrati način otplate koji im najbolje odgovara:

  • jednokratnom gotovinskom ili virmanskom uplatom cijelog iznosa godišnje školarine umanjenom za popust
  • kreditom banke uključujući i posebne bankarske Student-friendly kredite koji omogućavaju rok otplate do 10 godina, a koja započinje završetkom studija, uz dodatnu mogućnost korištenja počeka do 12 mjeseci: Zagrebačka banka, Splitska banka, Erste banka,
  • kreditnom karticom (Amex, Diners, Master ZABA) do 12 rata bez kamata jednokratno ili u 2 (dva) do 12 (dvanaest) jednakih mjesečnih obroka,
  • virmanskom uplatom u 11 obroka tako da je prvi obrok u iznosu od 5 000,00 kn, a svaki idući 1.200 kn za preddiplomske studije i 1.500 kn za diplomske studije.

Studentska prava

Redoviti studenti Veleučilišta ostvaruju sva studentska prava kao i redoviti studenti na državnim visokim učilištima (studentska iskaznica, subvencionirani prijevoz, zdravstveno osiguranje).

Popusti na školarinu

Pravo na popust pri plaćanju školarine za jednu studijsku godinu može se ostvariti u sljedećim slučajevima:

1. Za jednokratno plaćanje cijelog iznosa godišnje školarine gotovinskom ili virmanskom uplatom ostvaruje se pravo na popust u visini od 7 % pri upisu u studijsku godinu.

2. Obiteljski popust uživaju studenti ako su članovi najuže obitelji (brat, sestra, majka, otac, supružnici) u visini od 10 % pri redovitom upisu u sve godine studija. Ako se iznosi svih školarina pri upisu u akademsku godinu uplaćuju jednokratno, ostvaruje se ukupni popust od 15 %.

3. Pravne osobe koje zaključe s Veleučilištem ugovor o školovanju svojih zaposlenika uživaju popust u iznosu od 10 % ako se ugovor odnosi na najmanje dva zaposlenika, a u slučaju kada se ugovor odnosi na pet i više zaposlenika, ostvaruje se popust od 15 % pri upisu u akademsku godinu.

4. Studenti koji u roku završe cjelokupni preddiplomski studij na Veleučilištu i bez prekida nastavljaju studij (izuzev apsolvenata) na specijalističkom diplomskom studiju imaju pravo na popust u visini od 10 % pri upisu u prvu godinu specijalističkog diplomskog studija, a ako se iznos školarine uplaćuje u jednokratnom iznosu, ostvaruje se pravo na ukupni popust od 15 %.

5. Studenti članovi Alumni kluba Veleučilišta koji nastavljaju studij na specijalističkom diplomskom studiju ili su polaznici cjeloživotnih programa imaju pravo na popust u visini od 8 % pri plaćanju školarine, a ako se iznos školarine uplaćuje u jednokratnom iznosu, ostvaruje se pravo na ukupni popust od 13 %.

Nagrade najuspješnijim studentima

Najuspješnijim studentom smatra se student koji je u redovnom roku završio studijski program, stekao najviši prosjek ocjena, pod uvjetom da je viši od 4,5 te je tijekom cijelog studija uredno plaćao školarinu u rokovima utvrđenim Ugovorom o studiranju. Najuspješnije studente proglašava Stručno vijeće Veleučilišta.

Najuspješniji studenti preddiplomskih studija stječu pravo na 50 % popusta na iznos školarine pri upisu u prvu godinu specijalističkih diplomskih studija ako bez prekida nastavljaju studiranje na Veleučilištu. Ovaj popust isključuje ostale popuste.

Najuspješniji studenti specijalističkih diplomskih studija stječu pravo na besplatno pohađanje jednog cjeloživotnog obrazovnog programa Veleučilišta u tri godine od dana stjecanja ovog prava.

Arhiva novosti

Studiraj na
Baltazaru

Ova stranica koristi kolačiće za bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj stranici su podešene na "dozvoli kolačiće" kako bi omogućili što bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta. Ukoliko nastavite koristiti web stranicu bez promjene postavki kolačića ili ako kliknete na "Prihvaćam" ispod teksta, tada se slažete s ovim.

Zatvori