Upoznaj Baltazar - Veleučilište Baltazar Zaprešić | Veleučilište Baltazar Zaprešić

Upoznaj Baltazar - Veleučilište Baltazar Zaprešić

Upoznaj Baltazar

Veleučilište Baltazar Zaprešić visokoškolska je ustanova koju je u 16 godina rada odabralo preko 7000 studenata. Programi koji se odvijaju na Veleučilištu Baltazar Zaprešić originalni su i jedinstveni programi koje su sastavili vrhunski stručnjaci i znanstvenici iz polja ekonomije, a akreditirali Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH i Agencija za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske. Veleučilištu su dvije neovisne međunarodne kuće dodijelile certifikat ISO 9001 za kvalitetu ukupne nastavne djelatnosti u području visokog obrazovanja za poslovnu ekonomiju i menadžment.

Veleučilište Baltazar Zaprešić izvodi više različitih studija iz više različitih znanstvenih polja.

  • Preddiplomski stručni studij Poslovanje i upravljanje sa smjerovima Poslovna ekonomija i financije, Menadžment u kulturi i Menadžment uredskog poslovanja.
  • Preddiplomski stručni studij Informacijske tehnologije; u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstvenom polju informacijske i komunikacijske znanosti.
  • Specijalistički diplomski stručni studiji Veleučilišta Baltazar Zaprešić su Projektni menadžment, Komunikacijski menadžment, Financijski menadžment te Menadžment javnog sektora.

Visok standard studiranja
Nastava se održava u suvremeno opremljenim učionicama, videokonferencijskim dvoranama te informatičkim učionicama, a za predah od studentskih obveza tu su i restoran Studentskog centra Zagreb i café-bar.

Učite s akademicima i znanstvenicima
Nastavnici koji su zaposleni na Veleučilištu Baltazar redom su vrhunski stručnjaci i znanstvenici u svojem području, a među njima je oko 30 doktora znanosti u najvišim nastavnim i znanstveno-nastavnim zvanjima, od predavača do akademika.

Pripremite putovnicu za nova znanja
Povelja Erasmus+ omogućuje studentima studiranje ili stručnu praksu u partnerskim zemljama u Europi i svijetu. Doživite studiranje, rad i život u drugačijem akademskom i kulturnom okruženju.

Sementa Rajhard

Studentica
Sementa Rajhard

Zašto sam upisala Baltazar? To je veleučilište koje meni i mojim kolegama daje ideje o poslovanju, organizaciji, načinu komuniciranja s kooperantima i stvaranju novih poslovnih suradnji. Bavim se glumom i glazbom, no moj je primarni posao tvrtka koju vodim, Zabavni park ADRIA, koja sadrži objekte za djecu i odrasle. Moja firma sudjeluje na raznim manifestacijama, a u suradnji s jednom agencijom začetnici smo Festivala palačinki.

Veleučilište s tradicijom

Veleučilište Baltazar osnovano je prije 16 godina, a ime je dobilo po Baltazaru Adamu Krčeliću, poznatom hrvatskom povjesničaru, književnom povjesničaru, teologu i pravniku koji se rodio u Šenkovcu, mjestu pokraj Zaprešića, 1715. godine. Baltazar je bio izuzetno nadaren, školovao se u Zagrebu, Beču i Bologni, a nakon što je postao doktor filozofije i bogoslovlja obavljao je razne dužnosti, među ostalim, bio je i zagrebački kanonik i rektor Hrvatskog kolegija u Beču. Ovaj veliki duhovnik i intelektualac svojim se idejama i otvorenom kritikom žustro zalagao za reforme na svim područjima školstva, gospodarstva i upravnog uređenja, s posebnim naglaskom na odgoj mladeži u reformističkom duhu.

Baltazar je autor mnogih djela, a jednu od njegovih knjiga, Historiarum cathedralis ecclesiae Zagrabiensis partis primae tomus primus (1770.), čuva i naše Veleučilište. Baltazar je netom prije smrti svoju privatnu knjižnicu darovao Kraljevskoj akademiji znanosti, čime je postao jedan od utemeljitelja Sveučilišne i nacionalne knjižnice u Zagrebu.

16 godina postojanja
odabralo preko 7000 studenata
130 zaposlenika
20 partnerskih zemalja
Certifikat ISO 9001

Razvoj hibridnog studija

apple svjetionikUvođenjem iPada u nastavu projektom Baltazar – veleučilište na dlanu, postavljanjem platformi e-knjižnice, e-nakladništva i ulaskom u sferu m-učenja Veleučilište Baltazar Zaprešić približava se hibridnom načinu studiranja. Želja nam je uvođenjem novih tehnologija u nastavu studentima olakšati studiranje, ali ih i potaknuti na kritičko i deduktivno razmišljanje. Stalnom nadogradnjom nastavnih elemenata, ali i zadržavanjem postojećih koji se pokažu dobrima, studente označujemo kao najvažnije karike u lancu uspješnog studiranja.

Hibridni način studiranja koji kombinira klasičnu i online nastavu studentima daje priliku da pokažu svoju kreativnost i nametnu se kao vješti pojedinci, dok zadržavanjem tradicionalnog načina izvođenja nastave čuvamo važan kontakt studenata s nastavnikom, kao s osobom izrazito važnom za objašnjavanje gradiva, motiviranje i praćenje rezultata svakog studenta.

Da je online izvođenje nastave budućnost studiranja znalo je prepoznati i Veleučilište Baltazar Zaprešić koje je oduvijek išlo u korak s globalnim trendovima te slušalo želje i potrebe svojih studenata, koje je vješto usklađivalo s potrebama tržišta rada.

Društveno odgovorno Veleučilište

Tijekom petnaest godina postojanja Veleučilište Baltazar Zaprešić nametnulo se kao društveno odgovorno veleučilište raznim projektima kojima je pružena pomoć ugroženim pojedincima, kao i humanitarnim organizacijama. Veleučilište u svim segmentima rada pokušava što više pomoći osobama s posebnim potrebama, pa su tako i mrežne stranice Veleučilišta posebno prilagođene.

Prilagodbom kontrasta, veličine fonta i kompatibilnošću web-stranice s elektroničkim čitačima osoba oštećena vida, web-stranica Veleučilišta Baltazar Zaprešić postala je pristupačna osobama s invaliditetom. Sukladno dokumentu koji su izradili članovi Nacionalne skupine za unapređenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja i Smjernicama za unapređenje potpore studentima s invaliditetom u visokom obrazovanju u Republici Hrvatskoj Veleučilište Baltazar Zaprešić prilagodilo se potrebama podzastupljenih i ranjivih skupina studenata u Republici Hrvatskoj, a sukladno Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom UN-a. Veleučilište Baltazar Zaprešić tako je prema Strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije (NN, 124/14) osiguralo svim svojim sadašnjim, ali i budućim studentima lakši, jednostavniji i pristupačniji pronalazak željenih informacija.

Krešimir Jakovina

Student
Krešimir Jakovina

Nakon dužeg nagovaranja svojih prijatelja i poznanika koji su završili studij na Baltazaru, pokleknuo sam i upisao Veleučilište Baltazar. Svi su do jednoga imali samo riječi hvale i to je prevagnulo u odluci zašto Baltazar, a ne neko drugo veleučilište. Školovanje će mi na poslu priuštiti jednu višu dimenziju, što sam prepoznao upravo u programu Baltazara.

Rene Marincel

Student
Rene Marincel

Kako imam naviku raspitati se za mišljenja iz prve ruke, kontaktirao sam prijatelje i kolege i pitao ih jesu li zadovoljni svojim odabirom fakulteta. Najveće pohvale dobio je baš Baltazar i tako je pao odabir! Po završetku prve godine studija usavršio sam svoja dotadašnja znanja o organizaciji, financijama i pravu, engleski jezik i stekao nove vještine komunikacije i pregovaranja.

E-brošura Veleučilišta Baltazar Zaprešić donosi sve informacije o studijima, smjerovima, izvannastavnim aktivnostima, školarini i načinima njezine otplate, upisnim rokovima, lokacijama i kontaktima Veleučilišta.

Studentski časopis Baltazar donosi intervjue s profesorima i studentima, predstavlja zanimljive projekte i radionice naših studenata, upoznaje vas s našim uspješnim diplomantima, prenosi iskustva programa Erasmus…

Studiraj na
Baltazaru

Ova stranica koristi kolačiće za bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj stranici su podešene na "dozvoli kolačiće" kako bi omogućili što bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta. Ukoliko nastavite koristiti web stranicu bez promjene postavki kolačića ili ako kliknete na "Prihvaćam" ispod teksta, tada se slažete s ovim.

Zatvori