18/10/2018

Diplomant studija Projektni menadžment i njegov mentor nagrađeni medaljom grada Zaprešića

Povodom 23. Dana grada Zaprešića, koji su se ove godine održali 29. 9. – 20. 10., gradonačelnik Zaprešića dodijelio je javna priznanja zaslužnim građanima, udrugama i tvrtkama. Među nagrađenima su se našli i naš diplomant studija Projektni menadžment Marko Reis i dr. sc. Zlatko Barilović, mentor njegova specijalističkog diplomskog rada.

Kolegi Reisu i profesoru Bariloviću na svečanoj je sjednici Gradskog vijeća održanoj 13. listopada u Novim dvorima Jelačićevim uručena medalja koja se dodjeljuje građanima grada Zaprešića i drugim osobama za postizanje uzornih uspjeha u radu. Dodjelom medalje odano im je priznanje za doprinos pozitivnom imidžu našeg Veleučilišta (posebno studija Projektni menadžment), a samim time i percepciji grada Zaprešića kao sredine orijentirane poduzetništvu, kulturi i turizmu. Naime, Marko je s projektom „Otvaranje obiteljskog muzeja Kuća Šenoa“ osvojio prestižnu strukovnu nagradu Project Management Award u kategoriji Najbolji projekt s mladim voditeljem u Republici Hrvatskoj. Riječ je o nagradi koju u tri kategorije (najbolji projekt, najbolji mladi voditelj projekta i najbolji mladi istraživač) dodjeljuje Hrvatska udruga za upravljanje projektima, članica IPMA-e (International Project Management Association) i IPMA Young Crewa Croatia.

Marko Reis završio je studij Poslovanje i upravljanje (usmjerenje Menadžment u kulturi) 2011. godine, kada je osvojio i dekanovu nagradu za izvrsnost u studiju kao najuspješniji student. Iste je godine upisao Projektni menadžment, na kojem je diplomirao već 2013. godine, obranivši specijalistički diplomski rad pod nazivom „Projekt otvaranja obiteljskog muzeja Kuća Šenoa“, izrađen pod mentorstvom dr. sc. Zlatka Barilovića. Projektni prijedlog iznesen u tom radu zaživio je 2016. godine, kada je udruga „Svi naši Šenoe“, koju je Marko pokrenuo s obitelji (majkom Jasminom, ocem Antunom i bratom Ivanom – nasljednicima obitelji Šenoa), otvorila muzej Kuća Šenoa. Cilj je muzeja predstaviti baštinu obitelji Šenoa, predaka i potomaka Augusta Šenoe, najslavnijega hrvatskog pisca 19. stoljeća, nastalu tijekom 182 godine života obitelji Šenoa u Zagrebu. Kuća Šenoa nalazi se na adresi Mallinova 27 u Zagrebu te je proglašena nepokretnim kulturnim dobrom i upisana na Listu zaštićenih kulturnih dobara. Svečano je otvorena ujesen 2016. godine te je u njoj dosad održan čitav niz izložbi, radionica i kulturnih događanja, čime je obogaćena kulturna, obrazovna i turistička ponuda Grada Zagreba i RH. Ako je još niste posjetili, preporučujemo Vam da to svakako učinite. Više o Kući možete saznati na e-adresi https://kuca.senoa.eu/.

Marko je iznimno uspješan poslovni čovjek koji danas živi i radi u Keniji kao regionalni menadžer za Keniju i istočnu Afriku kompanije Infobip, te je stoga prijavu na natječaj Project Management Award pripremao iz kenijske prijestolnice Nairobija, a nagradu je u njegovo ime preuzeo njegov brat Ivan. U pripremanju prijave Marku je pomagao njegov mentor, dr. sc. Zlatko Barilović, viši predavač na našem Veleučilištu. On je također završio studij Poslovanje i upravljanje (usmjerenje Menadžment u kulturi), nakon čega je diplomirao Projektni menadžment. Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku završio je Poslijediplomski specijalistički studij „Marketing posebnih područja“, a na istoj je ustanovi i doktorirao 2017. godine na Poslijediplomskom doktorskom studiju „Management“. Na našem je Veleučilištu osobito poznat studentima SDSS-a Projektni menadžment, čiji je voditelj i na kojem predaje nekoliko kolegija. Član je HUUP-a (Hrvatske udruge za upravljanje projektima), IPMA-e, IPMA Young Crewa Croatia, Udruge multitasking menadžera – poslovni klub i Hrvatske zajednice udruga za marketing (CROMAR). Autor je brojnih publikacija s područja projektnog menadžmenta, menadžmenta i marketinga, a za znanstveni i stručni rad dodijeljena su mu mnoga priznanja.

Osim voditelju studija Projektni menadžment dr. sc. Zlatku Bariloviću i našemu Marku Reisu, čestitamo i svim ostalim dobitnicima ovogodišnjih javnih priznanja grada Zaprešića!