Preskoći do sadržaja

Zašto?

Gastronomija je danas više od jela; ona postaje umjetnost življenja. Spoj okusa, mirisa i vizualnog doživljaja dobiva umjetničku komponentu te stvara nadnaravni užitak.
Novi trendovi u gastronomiji proširuju granice kulinarstva te razvijaju holistički pristup pružajući dodatna zadovoljstva i kreiranje snažnih doživljaja svih osjetila.

U okolnostima sve jače konkurencije, obogaćivanje i dodatno profiliranje gastronomske ponude ugostiteljskih i turističkih poslovnih subjekata uvjet je koji se više ne može izbjeći. Razvojna stagnacija gastronomije u pravilu rezultira zaostajanjem u odnosu na tržišne lidere te je stoga neophodno kontinuirano se usavršavati, rasti i razvijati se u skladu s novim zahtjevima i trendovima na gastrosceni.

Završetkom ovoga seminara polaznici će svoja postojeća znanja i kompetencije podići na višu razinu, približavajući svoje kulinarske vještine umijećima chefova svjetskih dosega.

Opis seminara

Gastro-PRO je intenzivni seminar napredne gastronomije koji će polaznicima tijekom učenja od vrhunskih stručnjaka osigurati nova znanja i omogućiti im daljnje stručno usavršavanje.

Stečena praktična znanja polaznicima će omogućiti prilagodbu autohtone gastronomske ponude zahtjevima turističke potražnje. 

Ciljevi seminara

Polaznici Gastro-PRO seminara steći će praktična znanja o načinima prilagodbe gastronomske ponude novim zahtjevima suvremene potražnje tako što će, koristeći autohtone i ekološke namirnice, pripremati obroke hrane, servirati ih po sljedovima te birati pripadajuća pića.

Takvim unaprjeđivanjem svoje gastronomske ponude poslovni subjekti u hotelijerstvu, ugostiteljstvu i turizmu mogu značajno unaprjeđivati svoje poslovanje i time poboljšavati svoju konkurentnu prednost.

Ishodi učenja

Nakon završenog Gastro-PRO seminara polaznici će moći:

 1. Kategorizirati namirnice prema tematskim jedinicama
 2. Upravljati namirnicama na racionalan i optimalan način
 3. Primijeniti tehnike čuvanja i obrade izabranih namirnica
 4. Sastaviti menije prema potrebama korisnika
 5. Povezati i prezentirati odgovarajuća jela i pića prema zahtjevima jelovnika
 6. Kreirati sljedove jela u skladu s menijem.

Nastavne teme

Nastavne teme Gastro-PRO seminara odabiru se prema potrebama i zahtjevima nastavne grupe,
primjerice: tjedan šparoga, školjke i drugi plodovi mora, slavonska crna svinja, svijet tartufa, delicije od divljači i ostala egzotična jela itd. (TBA)

Obveze polaznika

Prisustvovanje predavanjima i radionicama te sudjelovanje u pripremanju planiranih menija u suvremeno opremljenom gastrolaboratoriju.

Broj polaznika

Do 18 polaznika.
Na kraju Gastro-PRO seminara svaki će polaznik primiti potvrdu (certifikat) s nazivom seminara, imenima izvođača programa, popisom tema i brojem održanih nastavnih sati.

Kome je namijenjen Gastro-PRO seminar?

Šefovima kuhinja, kuharima pojedinih kuhinjskih linija, kuharima, pomoćnim kuharima, vlasnicima i rukovodiocima hotela, voditeljima restorana i drugih ugostiteljskih objekata koji pripremaju i poslužuju hranu te svima onima koji žele više naučiti o vrhunskom kulinarstvu.

Trajanje, vrijeme i mjesto seminara

Trajanje programa Gastro-PRO seminara utvrđuje se prema individualnim temama seminara, a sukladno specifičnostima edukacije.

Mjesto održavanja seminara: prostorije Dislociranog studija Veleučilišta Baltazar Zaprešić u Biogradu na Moru (Šetalište kneza Branimira broj 52 - iznad gradske knjižnice).

Cijena seminara

Cijena seminara ovisi o vrsti edukacije.

Polaznici iz iste pravne osobe:

 • Dva polaznika: 10% popusta
 • Tri polaznika: 20% popusta
 • Četiri i više polaznika: 30% popusta.

Mogućnost plaćanja kreditnom karticom u pet rata.

Termini održavanja seminara

O datumu početka Gastro-PRO seminara bit će obaviješteni svi koji su iskazali interes.

Voditelj i izvoditelji seminara

Voditelj seminara: Tomislav Špiček, profesionalni kuhar

Izvoditelji seminara ugledni su i u Hrvatskoj poznati chefovi:
Tomislav Špiček, Ivan Pažanin, Petra Jelinić, Raul Lajtman i drugi.

Kontakt i upisi

Ljiljana Nekić, struč. spec. oec., stručna suradnica za cjeloživotno obrazovanje i učenje
099/308-5918, 01/4008-104 ili ljnekic@bak.hr

Tomislav Špiček, voditelj seminara
098/983-8938

Prijaviti se može na jednu od navedenih e-adresa ili biranjem jednog od navedenih telefonskih brojeva. Upisi traju do postizanja optimalnog broja polaznika. Potencijalni polaznici koji se nisu mogli upisati u prvu nastavnu skupinu bit će uneseni u evidenciju prve sljedeće. Primamo rezervacije upisa.

O datumu početka Gastro-PRO seminara bit će obaviješteni svi koji su iskazali interes.

Uvjeti upisa

 1. završena srednja škola
 2. sklopljen Ugovor o pohađanju seminara (potrebna preslika osobne iskaznice i OIB)
 3. uplata prvog obroka.

Sadržaj dokumenta koji se dobiva završetkom Gastro-PRO seminara

Svaki će polaznik koji završi Gastro-PRO seminar primiti potvrdu s nazivom seminara, s imenima i prezimenima nastavnika, odnosno chefova te brojem održanih seminarskih sati.

FOTOGALERIJA

Cijelu fotogaleriju sa 1. Gastro-PRO radionice održane od 22.-24.03.2022. godine možete pogledati OVDJE.

Prva u nizu radionica bila je kreirana posebno za Turističku zajednicu Zagrebačke županije i kuhare poznatih restorana sa područja Zagrebačke županije.

Prijavi se
Pristupačnost