Preskoći do sadržaja

Studentski zbor

Studentski je zbor studentsko izborno predstavničko tijelo koje štiti interese studenata, sudjeluje u radu i odlučivanju u tijelima Veleučilišta Baltazar Zaprešić te predstavlja studente u sustavu visokog obrazovanja. Osim što brine o studentskom standardu i kvaliteti studija, organizira razna događanja, druženja, putovanja, tribine, konvencije, projekte i drugo.

 • Dalibor Maturanec, predsjednik Studentskog zbora Veleučilišta Baltazar

  Dalibor Maturanec, predsjednik Studentskog zbora Veleučilišta Baltazar

  Odabrani studentski predstavnici na svojim sjednicama razmjenjuju iskustva, organiziraju međunarodne studentske posjete, rješavaju tekuću studentsku problematiku, organiziraju tribine, konferencije i okrugle stolove, organiziraju društvena događanja za studente, kao što su brucošijade i studentska putovanja i još mnogo toga.

Pozivamo sve studente da se uključe u rad studentskog zbora.

Budite pokretač pozitivnih promjena! Studentski restoran na Baltazaru, subvencionirana studentska prehrana i smještaj u studentskim domovima za studente privatnih visokih učilišta u Hrvatskoj, izdavanje diplome za preddiplomski studij umjesto svjedodžbe i još mnogo pozitivnih promjena uveli su upravo naši studentski predstavnici.

Radite na konkretnim projektima! U projektima ćete surađivati s Vladom, ministarstvima, Upravom svojeg Veleučilišta i kolegama te pritom usavršiti svoje komunikacijske, pregovaračke i poslovne vještine.

Budite korak bliže poslu koji želite! Biti studentski predstavnik znači imati izvrsnu stavku u životopisu koja je mnogima osigurala ponude za posao već tijekom studija, što zbog njihova angažmana u Studentskom zboru, što zbog umreživanja s predstavnicima na svjetskoj i nacionalnoj razini.

Putujte i zabavljajte se! Studentski predstavnici sudjeluju u organizaciji brucošijada i studentskih putovanja, oni organiziraju službena putovanja na nacionalne, europske i svjetske sastanke, kao i konferencije studentskih organizacija.

Vidimo se u kabinetu nasuprot dvorane 8.
Pratite nas na Facebooku!

Slobodno pošaljite upit na e-adresu: studentski.zbor@bak.hr i uključite se u rad u nekom od područja djelovanja

 1. Odbor za praćenje kvalitete studija i studentski standard
  Odbor prati provođenje propisa o visokom obrazovanju, kvalitetu studiranja, sustav stipendiranja, povezivanje studenata, predlaže promjene postojećih
  propisa.
 2. Odbor za međunarodnu suradnju
  Odbor koordinira i razvija međunarodne aktivnosti studentskog zbora, analizira moguću suradnju s međunarodnim institucijama, priprema dokumentaciju za
  priključenje međunarodnim studentskim udrugama te organizira posjete međunarodnim studentskim konferencijama
 3. Odbor za promociju i odnose s javnošću
  Odbor izvješćuje javnost o aktivnostima studentskog zbora, informira studentski zbor o sadržaju i stajalištima medija i javnosti, koordinira komunikacijske aktivnosti
  studentskog zbora i svih odbora, uređuje društvene mreže studentskog zbora.
 4. Odbor za društvene aktivnosti
  Odbor provodi širok spektar aktivnosti koji se odnose na slobodno vrijeme studenata s ciljem unaprjeđenja kvalitete i ponude u dijelu društvenih aktivnosti
  od zabave, kulture, sportske aktivnosti do organizacije raznih događaja u okviru studentskog zbora.
 5. Debatni klub

Za člana odbora mogu se prijaviti svi studenti Veleučilišta putem prijave koju dostavljaju emailom na: studentski.zbor@bak.hr s naznakom u predmetu poruke „Za natječaj za odbor – s naznakom za koji se odbor prijavljuje“ s prilozima: životopis, motivacijsko pismo i plan aktivnosti.

 • Ema Funduk, Studentska pravobraniteljica Veleučilišta Baltazar Zaprešić

  Ema Funduk, Studentska pravobraniteljica Veleučilišta Baltazar Zaprešić

  e-adresa: studentski.pravobranitelj@bak.hr

  Tko je studentski pravobranitelj?

  • Prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima visokog učilišta.
  • Savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava.
  • Sudjeluje u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava.
  • Obavlja druge poslove utvrđene općim aktom visokog učilišta.
Pristupačnost