Studentski zbor

Studentski je zbor studentsko izborno predstavničko tijelo koje štiti interese studenata, sudjeluje u radu i odlučivanju u tijelima Veleučilišta Baltazar Zaprešić te predstavlja studente u sustavu visokog obrazovanja. Osim što brine o studentskom standardu i kvaliteti studija, organizira razna događanja, druženja, putovanja, tribine, konvencije, projekte i drugo.

 • Antonia Tomaš, predsjednica Studentskog zbora Veleučilišta Baltazar

  Odabrani studentski predstavnici na svojim sjednicama razmjenjuju iskustva, organiziraju međunarodne studentske posjete, rješavaju tekuću studentsku problematiku, organiziraju tribine, konferencije i okrugle stolove, organiziraju društvena događanja za studente, kao što su brucošijade i studentska putovanja i još mnogo toga.

Pozivamo sve studente da se uključe u rad studentskog zbora.

Vidimo se u kabinetu nasuprot dvorane 8.

Mirko Burazer i Antonia Tomaš

Budite pokretač pozitivnih promjena! Studentski restoran na Baltazaru, subvencionirana studentska prehrana i smještaj u studentskim domovima za studente privatnih visokih učilišta u Hrvatskoj, izdavanje diplome za preddiplomski studij umjesto svjedodžbe i još mnogo pozitivnih promjena uveli su upravo naši studentski predstavnici.

Radite na konkretnim projektima! U projektima ćete surađivati s Vladom, ministarstvima, Upravom svojeg Veleučilišta i kolegama te pritom usavršiti svoje komunikacijske, pregovaračke i poslovne vještine.

Budite korak bliže poslu koji želite! Biti studentski predstavnik znači imati izvrsnu stavku u životopisu koja je mnogima osigurala ponude za posao već tijekom studija, što zbog njihova angažmana u Studentskom zboru, što zbog umreživanja s predstavnicima na svjetskoj i nacionalnoj razini.

Putujte i zabavljajte se! Studentski predstavnici sudjeluju u organizaciji brucošijada i studentskih putovanja, oni organiziraju službena putovanja na nacionalne, europske i svjetske sastanke, kao i konferencije studentskih organizacija.

Pratite nas na Facebooku!

Slobodno pošaljite upit na e-adresu: studentski.zbor@bak.hr i uključite se u rad u nekom od područja djelovanja

 1. Odbor za praćenje kvalitete studija i studentski standard
  Odbor prati provođenje propisa o visokom obrazovanju, kvalitetu studiranja, sustav stipendiranja, povezivanje studenata, predlaže promjene postojećih
  propisa.
 2. Odbor za međunarodnu suradnju
  Odbor koordinira i razvija međunarodne aktivnosti studentskog zbora, analizira moguću suradnju s međunarodnim institucijama, priprema dokumentaciju za
  priključenje međunarodnim studentskim udrugama te organizira posjete međunarodnim studentskim konferencijama
 3. Odbor za promociju i odnose s javnošću
  Odbor izvješćuje javnost o aktivnostima studentskog zbora, informira studentski zbor o sadržaju i stajalištima medija i javnosti, koordinira komunikacijske aktivnosti
  studentskog zbora i svih odbora, uređuje društvene mreže studentskog zbora.
 4. Odbor za društvene aktivnosti
  Odbor provodi širok spektar aktivnosti koji se odnose na slobodno vrijeme studenata s ciljem unaprjeđenja kvalitete i ponude u dijelu društvenih aktivnosti
  od zabave, kulture, sportske aktivnosti do organizacije raznih događaja u okviru studentskog zbora.
 5. Debatni klub

Za člana odbora mogu se prijaviti svi studenti Veleučilišta putem prijave koju dostavljaju emailom na: studentski.zbor@bak.hr s naznakom u predmetu poruke „Za natječaj za odbor – s naznakom za koji se odbor prijavljuje“ s prilozima: životopis, motivacijsko pismo i plan aktivnosti.

 • Studentska pravobraniteljica Veleučilišta Baltazar Zaprešić Mihaela Šintić

  e-adresa: studentski.pravobranitelj@bak.hr

  Tko je studentski pravobranitelj?

  • Prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima visokog učilišta.
  • Savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava.
  • Sudjeluje u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava.
  • Obavlja druge poslove utvrđene općim aktom visokog učilišta.
Prijavi se