Preskoći do sadržaja

Upute za online nastavu

Upute za online nastavu

1. korak (promjena privremene lozinke koju ste preuzeli u referadi)

Link:  https://studenti.bak.hr

Lozinku mijenjate prvom prijavom na Infoeduci . Prvo unosite korisničko ime (navodite samo prvi dio bez nastavka @bak.hr iz razloga što je već taj dio naveden) i privremenu lozinku.  Nakon ulaska u sustav ponovite privremenu lozinku i te potom dva puta unosite novu lozinku koju ćete koristiti ubuduće. 

Upute za promjenu lozinke i prijavu na Baltazar (VIDEO)

2. korak (prijava na sustav Baltazar)

Link: https://baltazar.bak.hr/

Na početnoj stranici odaberite odgovarajuću akademsku godinu (2022./2023.) te ste time otvorili sučelje sustava. Kad ste ušli na početnu stranicu sustava Baltazar, u gornjem desnom kutu kliknite na PRIJAVA. Prijavljujete se dobivenim korisničkim imenom i novom (promijenjenom) lozinkom. Nakon prijave otvoriti će se Vaš profil te je tamo nužno upisati Vaš privatni e-mail kojim ćete komunicirati sa profesorima) te nakon toga spremite promjene.

U međuvremenu na mail adresu koju ste naveli na profilu Vam je stigao mail od sustava unutar kojeg će se nalaziti i link čijim klikom ćete potvrditi svoju mail adresu (u suprotnom će Vas sustav vraćati na promjenu osobnih podataka). Važna napomena je da će nekima možda spomenuti mail otići u mapu neželjene pošte (spam) pa provjerite i tamo. Nakon što ste kliknuli na poveznicu i potvrdili time mail adresu odjavite se sa sustava Baltazar i ponovno se prijavite.

3. korak (prijava na Microsoft Teams)

Link za prijavu preko web preglednika: https://www.microsoft.com/hr-hr/microsoft-365/microsoft-teams/log-in
Link za preuzimanje aplikacije: https://www.microsoft.com/en-ww/microsoft-365/microsoft-teams/download-app

Na Microsoft Teams se prijavljujete pomoću korisničkog računa koji ste dobili te novom lozinkom.

Upute za Teams (VIDEO)

ONLINE RADIONICU ZA NOVE STUDENTE sa uputama za korištenje sustava i sl. pogledajte OVDJE!

SUSTAV INFOEDUKA

Sustav Infoeduka (https://studenti.bak.hr) koji ćete koristiti predstavlja digitalnu referadu. Ovaj sustav koristit ćete za primanje obavijesti nastavnika, za prijavu i odjavu ispitnih rokova, te će Vam tamo biti vidljivi svi kolegiji koje ste upisali, ocjene koje ste ostvarili i moći ćete pratiti svoja financijska zaduženja.

Savjetujemo Vam da si podesite svoj profil na sustavu na način da Vam sve promjene oko rasporeda, ispitnih rokova, novih obavijesti automatski dolaze na email.

SUSTAV BALTAZAR

Sustav Baltazar (https://baltazar.bak.hr) je sustav na kojem ćete upisati sve kolegije koje ste upisali tekuće akademske godine. Unutar svakog kolegija nalazi se syllabus (kratki opis kolegija i plan rada), nastavni materijali, link na koji ćete kliknuti kako biste započeli s praćenjem online predavanja, podaci o izvoditeljima kolegija, njihovi kontakti, vrijeme održavanja konzultacija, online kvizovi, testovi, rezultati ispita.

Dakle, sve vezano uz kolegij biti će vođeno kroz sustav Baltazar.

MICROSOFT TEAMS

Microsoft Teams (https://www.microsoft.com/hr-hr/microsoft-365/microsoft-teams/log-in) aplikacija služiti će za praćenje nastave putem prijenosa uživo.

Ukoliko se dogodi da Vam prijava na Microsoft Teams iz bilo kojeg razloga ne radi, potrebno je slikati grešku koja se pojavi te poslati mail na adresu slackovic@bak.hr (kolega Saša Lacković).

Na sustavu Baltazar će unutar svakog kolegija biti naveden link/poveznica na koju student klikne kako bi pratio nastavu putem prijenosa uživo uz pomoć Microsoft Teams aplikacije. Studenti ne zakazuju svoje sastanke već to čini samo nastavnik (ne klikajte na kameru s desne strane), dakle student samo klikne na poveznicu te se pridružuje sastanku kojeg kreira nastavnik.

Timovi u Microsoft Teams alatu su podijeljeni po studijima i godinama. Kad prvi put pristupate nekom timu netko od nastavnika Vas mora prihvatiti. To se obično dogodi unutar nekoliko minuta otkad se pošalje zahtjev za pristup timu.

Pristupačnost