03/07/2024

Studenti studija Poslovanje i upravljanje programa Menadžmenta u kulturi i kulturnom turizmu u posjetu gradu triju „crnih zlata“ – nafte, naftalana i bučinog ulja

Inspirativan i dinamičan dan započeo je posjetom Dubrovčaku Lijevom i obilaskom zgrade stare škole koja je nedavno preuređena u muzejsku čuvaonicu Muzeja Ivanić-Grada. Tijekom obilaska, studentima je predstavljena i bogata turistička ponuda Turističke zajednice Ivanić-Grada. Sljedeća destinacija bio je centar Ivanić-Grada, gdje smo posjetili prostor Muzeja, prošetali centrom grada, saznali o povijesti vatrogastva i ocu hrvatskog vatrogastva, Đuri Deželiću te o ljekovitim svojstvima nafte i Specijalnoj bolnici “Naftalan”. Na kraju smo posjetili Vinariju Voštinić – Klasnić, gdje smo se uz degustaciju vina i domaćih sireva upoznali s proizvodnjom škrleta i istražili nove turističke potencijale ove vinarije.

Ovakva druženja omogućuju studentima ne samo stjecanje novih znanja i vještina, već i razvoj profesionalnih i osobnih mreža što je ključno za njihov budući uspjeh u području kulture i turizma.

Zahvaljujemo kolegi Marku Klaku na izvrsnoj organizaciji ovog posjeta, direktorici Turistička zajednica Ivanić-Grada, gđi. Ani Gašparović i ravnateljici Muzej Ivanić-Grada, gđi. Rosani Škrgulji na vodstvu i gostoprimstvu te naravno, našim dragim studentima, na zabavnom danu.