09/06/2023

Održani treći Dani karijera na Veleučilištu Baltazar

Iza nas su treći Dani karijera na Veleučilištu Baltazar Zaprešić. Od naših alumnija imali smo prilike saznati detalje o njihovim uspješnim karijerama, a od predstavnika poslodavaca dobili smo odgovore koje su vještine i vrline potrebne za ostvarenje karijernog uspjeha.

U nastavku nekoliko izjava ovogodišnjih gostiju predavača, i galerija slika. Hvala svima na odazivu i doprinosu!

Kroz višegodišnju, kvalitetnu i plodnu suradnju s Veleučilištem Baltazar mogu reći da Veleučilište njeguje izvrsne odnose s poslovnom zajednicom što uvelike koristi svakom upisanom studentu. Povezivanje znanja stečenog na Fakultetu te onog stečenog kroz organiziranu  praksu u tvrtkama čini dobitnu kombinaciju za postizanje konkurentnosti pojedinca na tržištu  rada. Pozivam sve studente da iskoriste svaku priliku koje Veleučilište pruža u tom segmentu kako bi poslodavcima postali prepoznatljivi već i tijekom studija.
MIRNA ROTIM, voditeljica ureda za ljudske potencijale u APIS IT d.o.o.

Kao nikad ranije, barem ako pričamo o posljednjih dvadesetak godina, zbivanja na tržištu rada idu u prilog radnicima, odnosno osobama koje traže posao. Vidljivo je to u rekordnoj potražnji za radnom snagom, kontinuiranom rastu plaća te sve boljim uvjetima koje su tvrtke spremne ponuditi kandidatima. Posebno to vrijedi za sve one koji kontinuirano stječu nova znanja te usavršavaju postojeće ili razvijaju nove vještine. Baš kao što to čine studenti Veleučilišta Baltazar Zaprešić.
ALEN MRVAC, novinar portala Moj posao

Najteži korak je već odrađen, odlučili ste uložiti u sebe i svoj razvoj, rekao bih odluka na koju ćete biti ponosni, a tek kroz karijeru shvatiti i njen značaj. Ključno, kada svladate nove vještine, okružite se osobama sa sličnim ciljevima, ohrabrujte jedni druge, potičite na proaktivnost, izlazite iz svoje komfor zone i ne podcjenjujte se, granice koje smatramo nepremostivima, postavili smo si sami!
TOMISLAV MEŠTROVIĆ, alumni, manager za razvoj prodajne mreže u CROATIA osiguranje d.d.