Preskoći do sadržaja
 • STUDIJ

  Projektni menadžment

 • VODITELJ STUDIJA

  Ivana Lacković, univ. spec. oec., v. pred. | ilackovic.marketing@bak.hr

 • ZNANSTVENO PODRUČJE

  Interdisciplinarno područje znanosti, znanstveno polje projektni menadžment.

 • TRAJANJE

  2 akademske godine, 4 semestra

 • NAČIN STUDIRANJA

  Redoviti i izvanredni
  Online

 • ECTS BODOVI

  120

 • STRUČNI NAZIV KOJI SE STJEČE ZAVRŠETKOM STUDIJA

  magistar / magistra projektnog menadžmenta (mag. oec.)

 • ŠKOLARINA

  3.300,00 eur

Nastavni plan za novu generaciju

Nastavni plan za novu generaciju

Nastavni plan za novu generaciju možete pogledati OVDJE.

IPMA registriran studij

IPMA registriran studij

Zašto Projektni menadžment?

Zašto Projektni menadžment?

U sadašnjoj sve većoj dinamici poslovanja, koju prate nastojanja za postizanjem veće konkurentnosti, rastu potrebe za uspješnim izvođenjem projekata. To vrijedi za sve organizacije koje svoju strategiju i druge poslovne i razvojne planove izvode projektima rasta i razvoja. Projekti rasta odnose se na projekte uvođenja novih proizvoda i tehnologija, znanstvenoistraživačke projekte, projekte osvajanja tržišta i druge investicijske projekte, a projekti razvoja na projekte razvoja kadrova, informatizacije poslovanja, organizacije, projekte poslovnih integracija itd.

Za uspješnu pripremu projekata te njihovo izvođenje svakako je potrebna projektna organizacija koja djeluje u svim fazama, od strategijske pripreme projekta do njegova kraja, i tako ovladava projektnim procesom. Vođenje projekata, koje može biti u odnosu na organizaciju poduzeća i vrstu projekta organizirano na različite načine, zahtijeva organizacijska rješenja za uspješni projektni menadžment i osposobljene projektne menadžere.

Za sve dodatne informacije o studiju obratite se s povjerenjem voditeljici studija Projektni menadžment Ivani Lacković, univ. spec. oec., v. pred. na e-adresu ilackovic.marketing@bak.hr.

O programu

O programu

Studenti specijalističkog diplomskog stručnog studija Projektni menadžment osposobljavaju se za:

 • pripremu početka (project start up) i vođenje projekta kojim organizacije planiraju i izvode svoje operativne i razvojne projekte
 • pripremu i vođenje projekata u projektno usmjerenim organizacijama, od faze pripreme, izvođenja te faze obvezne garancije
 • sudjelovanje u pripremi i vođenju složenih projekata u svim vrstama organizacija iz profitnog i neprofitnog sektora
 • pripremu i vođenje projekata korištenja vanjskih fondova, a posebno fondova EU-a
 • organiziranje cjelovitog projektnog rada u organizacijama u kojima će specijalisti djelovati.

Posebnost ovog studija jest u njegovoj interdisciplinarnosti, odnosno u činjenici da ga podjednako upisuju studenti koji su svoje prethodno obrazovanje završili u vrlo različitim područjima, kao što su, npr., ekonomija, IT, pravo, građevinarstvo itd.

Mjesto studiranja: Zaprešić i Osijek

Međunarodne akreditacije i certifikacija

Međunarodne akreditacije i certifikacija

Studij Projektni menadžment prvi je međunarodno registrirani program obrazovanja projektnih menadžera u Republici Hrvatskoj i široj regiji, usklađen s pravilima IPMA-e – International Project Management Association (IPMA). Registracija je postignuta sustavom International Project Management Association Registration (IPMA REG). IPMA REG kod nalazi se i na suplementima diploma studija Projektni menadžment.

Ovim studijem Veleučilište surađuje s Hrvatskom udrugom za upravljanje projektima (HUUP), tako da studenti imaju mogućnost, osim diplome, steći i međunarodno priznate certifikate s područja projektnog menadžmenta u skladu s IPMA-inim četverostupanjskim sustavom ovjere, što je dosad iskoristilo više od 200 studenata. Studenti i njihovi nastavnici sudjeluju u brojnim zajedničkim aktivnostima i projektima i u Young Crewu Croatia, koji okuplja mlade projektne menadžere iz cijele Hrvatske.

Studij Projektnog menadžmenta surađuje i s Udrugom za projektni menadžment PMI Croatia, kroz koju studenti također imaju priliku sudjelovati u radu na konkretnim projektima i pratiti najnovije trendove s područje projektnog menadžmenta. 

Veleučilište je, zahvaljujući studiju Projektni menadžment, postalo i ponosni ORACLE Academy Member Institution. Zahvaljujući tomu, studenti projektnog menadžmenta imaju mogućnost korištenja najsuvremenijih ICT alata za projektni menadžment, kao što su: ORACLE Primavera P6 Professional Project Management ORACLE Primavera Risk Analysis.

Studij ima potpisanu suradnju i s PM² Allianceom. PM² Alliance međunarodna je neprofitna organizacija koja okuplja osobe iz međunarodnih institucija, tvrtki i akademskih krugova s ciljem poticanja dijaloga, dijeljenja resursa i rješavanja izazova, promičući pritom šire usvajanje PM² standardne metodologije upravljanja projektima Europske komisije.

Dodjela IPMA-inih certifikata

Video je složila naša studentica Tamara Banek, a na njemu će se naći studenti PM-a koji su u generaciji 2015./2016. postali međunarodno certificirani voditelji projekata.

O studiju

Studiranje projektnog menadžmenta smatram odličnim potezom i najboljom investicijom u karijeri. Izdvojio bih praktičnu orijentaciju studija te rad u malim timovima uz modernu tehnologiju.

Domagoj Leder

Marketing Executive, Toyota Ireland

Studij Projektnog menadžmenta i mogućnost stjecanja međunarodnog IPMA certifikata omogućili su mi zapošljavanje u struci i to u internacionalnoj kompaniji u Njemačkoj.

Vlatko Vidiček

Project Manager, Henkel Germany

Kao menadžer softverskog licenciranja vodim pedesetak kompleksnih projekata u jedanaest zemalja regije. Studij mi je dao znanja i vještine efikasnog upravljanja velikim brojem projekata te vođenja velikih i dislociranih timova ljudi.

Lana Ilović

Enterprise Software and Licensing Manager South East Europe, IBM

Partneri studija

Tvoja odskočna daska za buduću karijeru.

Svi partneri
Pristupačnost