Menadžment u kulturi - Veleučilište Baltazar Zaprešić | Veleučilište Baltazar Zaprešić

Menadžment u kulturi - Veleučilište Baltazar Zaprešić

Prvi je i jedinstveni studij za obrazovanje menadžera u kulturi, profesije koja pokreće kreativnu industriju kao jednu od vodećih razvojnih sila. Studij je jedinstven jer uz temeljna menadžerska znanja sadrži i niz kulturologijskih predmeta koji, uz praktičan rad u renomiranim institucijama kulture, osposobljavaju menadžere za rad u struci.

Studij: Poslovanje i upravljanje
Usmjerenje: Menadžment u kulturi
Voditeljica usmjerenja: mr. sc. Ines Jemrić Ostojić /ijemric@bak.hr/
Trajanje:
 3 akademske godine, 6 semestara
Način studiranja: redoviti i izvanredni
ECTS bodovi: 180
Stručni naziv koji se stječe završetkom studija: stručni/stručna prvostupnik/prvostupnica ekonomije bacc. oec. (s naznakom naziva smjera i dodatnoj ispravi uz diplomu u kojoj pišu svi kolegiji odslušani tijekom studija)

  • Cijeli život moji su interesi bili usmjereni prema kulturi, posebno prema filmu i glazbi; ne samo prema konzumaciji sadržaja nego i upoznavanju procesa njihova nastanka. Stoga sam studij menadžmenta u kulturi izabrao kao pravi studij koji može zadovoljiti moje afinitete.

    Arsen Oremović, novinar Večernjeg lista i filmski dokumentarist

  • Umjetnost je za mene oduvijek bila nadahnuće i svijet u kojem želim živjeti. Sada, nakon više od dvadeset godina profesionalnog rada, Veleučilište Baltazar Zaprešić za mene je idealan izbor te mi studiranje na ovom Veleučilištu predstavlja neopisivo zadovoljstvo i ispunjenje.

    Maja Jurić Ivoš, v. d. ravnatelja Centra za kulturu i film Augusta Cesarca

  • Menadžment u kulturi usko je vezan s područjem u kojem radim i djelujem, a to je glazba. Znanja koja su za mene bitna jesi is područja ekonomije, menadžmenta i kreativnog poduzetništva. Ona su mi kvalitetno prenesena kroz niz kolegija i već ih primjenjujem u praksi.

    Bojan Šalamon, glazbenik/grupa Connect

Zainteresirani ste za multimediju, umjetnost, glazbu, kazalište, knjige, film ili baštinu? Maštate da budete menadžer uspješnog benda ili poduzetnik koji će otvoriti umjetničku galeriju? Želite biti ključna osoba u razvoju tržišta kompjuterskih igara?
Ako ste samo na neka od ovih pitanja odgovorili pozitivno, onda je Menadžment u kulturi smjer za vas. Menadžeri u kulturi rade u marketingu (marketinški menadžeri, koordinatori prodaje i marketinga, osobe za odnose s javnošću), planiranju i prikupljanju sredstava, kao menadžeri za plan i/ili prikupljanje sredstava, koordinatori plana/prikupljanja sredstava, koordinatori posebnih programa/projekata, kao menadžeri produkcije, umjetnički menadžeri/koordinatori, upravitelji pozornice/voditelji tehnike, planeri produkcije, menadžeri za ljudske potencijale, koordinatori za ljudske potencijale, koordinatori za volonterski rad, ali i kao financijski menadžeri, kontrolori, računovođe, IT menadžeri itd.

Stručni prvostupnik / stručna prvostupnica ekonomije po uspješnom završetku stručnog studija Poslovanje i upravljanje, smjer Menadžment u kulturi, moći će demonstrirati znanje i razumijevanje raznih segmenata kulture i društva te tema kao što su upravljanje institucijama i projektima u području kulture; organizacija institucija i projekata u kulturi; odnos kulture i gospodarstva; marketing u kulturi; informatički programi i drugi alati koji se koriste u suvremenom upravljanju u kulturi.

Studenti će moći primijeniti znanje pri izradi i provedbi poslovnih planova, projekata i/ili programa u kulturi, analizi i vrednovanju ostvarenih poslovnih rezultata, upravljanju i donošenju poslovnih odluka te pri upotrebi informatičke tehnologije u poslovnim procesima. Na studiju će studenti steći vještine komunikacije u poslovnom okruženju i za poslovno odlučivanje, za donošenje zakonitih, stručnih i etički korektnih poslovnih odluka. Isto će tako naučiti prezentirati informacije, ideje i probleme, kao i njihova rješenja vezana za poslovanje institucija ili realizaciju projekata u kulturi. Profesori će sa svojim studentima razvijati vještine učenja nužne za cjeloživotno učenje, kao i za nastavak studija.

Naši studenti Menadžmenta u kulturi poznati su po sudjelovanju u mnogim kreativnim radionicama i projektima, pa su tako sudjelovali u projektu postavljanja izložbe Zaš niš ne znamo o Jelici Jug? i u projektu revitalizacije tvrđave Klis. U sklopu nastave studenti rade i na posebnim projektima kao što je, primjerice, režiranje, snimanje i montiranje filmova na kolegiju o audiovizualnoj djelatnosti. U svojem radu studenti na vrlo kreativan i zabavan način uče procese uz mentorstvo najboljih stručnjaka u kreativnim industrijama.

Sve o studiju i menadžerima u kulturi

Zanima vas što znači studirati Menadžment u kulturi? Znate li čime se menadžeri u kulturi bave?
Odgovore na ova pitanja pogledajte u videu koji su osmislili, snimili i montirali naši kreativni studenti kao i u brošuri o studiju. Saznajte tko su naši menadžeri kulturnjaci i čime se bave.

Studiraj na
Baltazaru

Ova stranica koristi kolačiće za bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj stranici su podešene na "dozvoli kolačiće" kako bi omogućili što bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta. Ukoliko nastavite koristiti web stranicu bez promjene postavki kolačića ili ako kliknete na "Prihvaćam" ispod teksta, tada se slažete s ovim.

Zatvori