Menadžment javnog sektora - Veleučilište Baltazar Zaprešić | Veleučilište Baltazar Zaprešić

Menadžment javnog sektora - Veleučilište Baltazar Zaprešić

Trajanje: 2 akademske godine, 4 semestra
Način studiranja: redoviti i izvanredni
Voditelj studija: doc. dr. sc Zoran Pičuljan /zpiculjan@bak.hr/
Zamjenik voditelja: dr. sc. Jadran Antolović
ECTS bodovi: 120
Stručni naziv koji se stječe završetkom studija: stručni specijalist / stručna specijalistica menadžmenta javnog sektora (struč. spec. oec.)

Studij je idealan za sve koji se žele specijalizirati na području javnog sektora i ostvariti uspješnu karijeru, neovisno o tome žele li tek započeti karijeru u ovome području ili već rade u javnom sektoru i žele se usavršavati i napredovati.

  • “Cjeloživotno učenje je koliko neophodnost, toliko je i temelj svakog napretka. U tom smislu, “Baltazar” je sjajan korak unaprijed za mene osobno, ali nadam se i za državnu i javnu upravu ubuduće.”

    Ivica Horvat, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta

  • „Kroz studij Menadžmenta javnog sektora proširila sam i nadogradila svoje znanje, upoznala se s iskustvima drugih kolega, a sve to uz otvorene i pristupačne profesore te online podršku studiranju koja čini ovaj studij dinamičnim i suvremenim.“

    Miljana Kovač, HEP-Proizvodnja d.o.o.

Dodatne informacije o studiju

Nastava se održava u suvremenim i novoopremljenim prostorijama Veleučilišta Baltazar u Zagrebu, Lastovska ulica 23. Studentima je omogućeno online sudjelovanje u nastavi kako bi studiranje što lakše uklopili u radne i druge obveze. Za sve dodatne informacije o studiju slobodno pošaljite e-poruku na: mjs@bak.hr

U četiri semestra, u dvije akademske godine, znanje i vještine prenosit će vam ugledni profesori i priznati stručnjaci s iskustvom u obnašanju visokih dužnosti u javnom sektoru. Studij je koncipiran u skladu s modernim menadžerskim standardima prema najboljim uzorima iz Europske unije, kao što su Master of Public Administration, Hochschule für Wirtschaft und Recht Berlin – Njemačka, MAS Public Management, Luzern University of Applied Sciences and Arts – Švicarska, MSc Public Management and Governance, London School of Economics – Ujedinjeno Kraljevstvo, MPM Public Management, Carnegie Mellon University, Heinz College – Sjedinjene Američke Države i mnogi drugi.

Ministarstvo uprave Republike Hrvatske dalo je preporuku i podržalo programe studija Menadžment javnog sektora: preporuka Ministarstva uprave RH.

Studij Menadžment javnog sektora pruža znanja potrebna za specifičan profil stručnjaka – specijalista menadžmenta javnog sektora, koji je sposoban za obnašanje složenih i raznolikih uloga u dijelovima javnog sektora; ima znanje iz organizacije, ekonomije, prava, zaštite okoliša, upravljanja energijom, upravljanja rizicima i projektima, upravljanja ljudskim potencijalima i drugim resursima, poznaje teme iz IT-a te strategijskog i projektnog menadžmenta.

Program ovog studija fokusiran je na znanja potrebna za razumijevanje pravnog i ekonomskog okvira javnog sektora, ali i na poznavanje nekih drugih područja, kao što su zaštita zdravlja i sigurnost na radu zaposlenika, informacijske sigurnosti, upravljanje informacijama i komunikacijama, problematika društvene odgovornosti subjekata u javnom sektoru te integrirani sustavi upravljanja. Studenti će nakon studija dobro vladati znanjima nužnim za izvršavanje poslovnih procesa u administrativnom okruženju, za što je potrebno poznavanje javnih politika, propisa i pravnih akata te procedure njihova nastajanja i donošenja uz povezivanje dobre prakse s najnovijim teorijskim dostignućima, a sve radi toga da se u implementiranju sustava upravljanja osigura usklađenost s međunarodnim normama i standardima.

Na studiju će predavati vrhunski stručnjaci s velikim iskustvom rada u javnom sektoru, kao što su, naprimjer, dr. sc. Zoran Pičuljan (iskustvo: zamjenik ministra, veleposlanik, državni tajnik, tajnik ministarstva), dr. sc. Vinko Morović (iskustvo: dekan Veleučilišta Baltazar Zaprešić, prodekan, dugogodišnji gradonačelnik Grada Zaprešića), dr. sc. Davor Božinović (iskustvo: zastupnik u Saboru, ministar obrane, veleposlanik, promatrač u Europskom parlamentu), dr. sc. Teodor Antić (iskustvo: glavni tajnik Ustavnog suda, pomoćnik ministra, podžupan, predsjednik gradskog vijeća), dr. sc. Milan Jurina (iskustvo: dekan, prodekan i član Uprave Veleučilišta Baltazar, dekan Visoke policijske škole, tajnik Privredne komore), dr. sc. Jadran Antolović (iskustvo: voditelj studija, državni tajnik, pomoćnik ministra, pregovarač, tajnik fonda), dr. sc. Dragutin Funda (iskustvo: prodekan, lead auditor, ravnatelj zavoda, ravnatelj ustanove) i još mnogi drugi.

 

 

 

 

 

Zašto Menadžment javnog sektora?

Studiraj na
Baltazaru

Ova stranica koristi kolačiće za bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj stranici su podešene na "dozvoli kolačiće" kako bi omogućili što bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta. Ukoliko nastavite koristiti web stranicu bez promjene postavki kolačića ili ako kliknete na "Prihvaćam" ispod teksta, tada se slažete s ovim.

Zatvori